23.09.2020  |  Strategi & ledelse

Virksomhedsguiden lancerer nyt tema, der skal hjælpe SMV’erne med grøn omstilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Målrettet digital vejledning om grøn omstilling og bæredygtighed skal inspirere virksomhederne til at anvende de grønne udviklingsmuligheder i deres forretning.

Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen har i samarbejde med erhvervshusene og Dansk Standard lanceret et tema til virksomheder, der vil arbejde med grøn omstilling, og som ønsker overblik over de mange muligheder, der er for at få konkret hjælp.

Virksomhederne er en central del af samfundets grønne omstilling, og derfor er det vigtigt, at de let kan finde hjælp og inspiration til at udvikle en grøn og bæredygtig forretning. Temaet er både en hjælp til dem, der finder det svært at gå i gang med at omstille sin forretning, og dem som allerede er i gang, men mangler at finde ud af, hvordan de fx skal kommunikere om deres grønne indsats. 

Der er mange forskellige aspekter, som virksomhederne skal være opmærksomme på, når de arbejder med at udvikle en grønnere forretning. I temaet ’Grøn og bæredygtig virksomhed’ kan de derfor bl.a. finde: 

  • 5 nemme skridt til at blive grøn, der giver virksomhederne en nem måde at komme i gang på.
  • Inspiration til, hvordan virksomhederne kan reducere deres klimaaftryk ved fx at reducere deres energiforbrug, deres spild af materialer, vælge grøn energi eller ved at lade materialer cirkulere og indgå i en ny forretningsmodel.
  • Målrettede grønne tilbud til virksomheder, der har brug for hjælp og inspiration til at udvikle en grøn og bæredygtig forretning. 

Besøg Virksomhedsguidens tema om grøn omstilling og bæredygtighed

Temaet vil løbende blive opdateret og videreudviklet med digitale værktøjer, bl.a. en klimaberegner, som virksomhederne kan bruge til at beregne deres CO2-udledning og på den baggrund overveje tiltag for at reducere deres klimaaftryk.

Om Virksomhedsguiden

Virksomhedsguiden er en fællesoffentlig digital erhvervsfremmeplatform, der tilbyder viden og værktøjer om start, drift og udvikling af virksomhed. For effektivt at matche virksomhedernes behov med relevante ydelser arbejder Virksomhedsguiden med løbende udvikling af temaspecifikke ydelser målrettet bestemte virksomhedsgrupper som fx virksomheder, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling.

Mere fra Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen

www.samfundsansvar.dk

Erhvervsstyrelsen arbejder for at skabe gode rammevilkår for en ansvarlig og bæredygtig økonomisk udvikling. Styrelsen koordinerer implementeringen af regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar (2012-15). Læs mere på samfundsansvar.dk. Erhvervsstyrelsen arbejder for at fremme grøn omstiling af dansk erhvervsliv. Læs mere på groenomstilling.erhvervsstyrelsen.dk

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere