09.10.2020  |  Klima, miljø og energi

ZENZ Organic Products arbejder for en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri

Indhold fra partner Hvad er dette?

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er en integreret del af ZENZ’ passion og daglige arbejde, som understøtter 12 af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Med en stigende efterspørgsel efter miljøvenlige og sundere kosmetikprodukter, ønsker ZENZ at give bevidste forbrugere og frisører et sundere alternativ til de mange traditionelle produkter, der findes på markedet i dag. Vi ønsker at tilfredsstille alles behov for skønhed, med respekt for sundhed og miljø. Naturlig skønhed og sundhed hænger tæt sammen, og derfor falder det os naturligt at være naturlige, økologiske og bæredygtige.

Med fokus på sundhed, bæredygtighed og at være naturlig og økologisk, stræber ZENZ efter at bidrage til en sundere frisøroplevelse, for både forbrugeren og frisøren. ZENZ Organic Products opfylder den stigende forbrugerefterspørgsel for produkter der understøtter en sund og bæredygtig livsstil.

I vores strategi arbejder vi for at understøtte 12 af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Bæredygtighedsmålene er en integreret del af vores passion og daglige arbejde, da vi mener, at det er vigtigt, at vi som virksomhed er med til at indfri de mål, der er opstillet af FN for at skabe en mere bæredygtig verden. De mål vi ikke aktivt kan støtte på egen hånd, forsøger vi at bidrage til, ved at indgå i partnerskaber med andre virksomheder.


MÅL #1 AFSKAF FATTIGDOM
Sammen med PlanBørnefonden hjælper ZENZ Organic Products unge mødre væk fra fattigdom og prostitution i Kampala, Uganda. De unge mødre får en frisøruddannelse og dermed mulighed for at forsørge sig selv og sin familie.


MÅL #3 SUNDHED OG TRIVSEL
Hos ZENZ Organic Products fravælger vi alle indholdsstoffer, der er, eller mistænkes for at være, hormonforstyrrende, allergi- eller kræftfremkaldende. ZENZ Organic Products stræber efter at have de sundeste skønhedsprodukter på markedet.
Vi sørger altid for gode arbejdsforhold, både i vores ZENZ Organic Hairdressing-saloner og i resten af vores virksomhed inklusiv vores produktion.


MÅL #4 KVALITETSUDDANNELSE
I vores ZENZ Organic Hairdressing-saloner har vores frisørelever gang på gang vist sig at være blandt Danmarks dygtigste. Vi tilbyder intern videreuddannelse via ZENZ Organic Academy, som blandt andet inkluderer en lederuddannelse for frisører.
I Kampala, Uganda, hjælper vi i samarbejde med PlanBørnefonden med at give udsatte kvinder en frisøruddannelse. Mange af disse kvinder har startet egen salon efter endt uddannelse.


MÅL #5 LIGESTILLING MELLEM KØNNENE
Vi går ind for 100% ligestilling både hvad angår køn, religion eller andre forskelligheder.


MÅL #6 RENT VAND OG SANITET
ZENZ Organic Products skader ikke grundvandet hverken i produktionsdelen eller i brugsfasen. I vores ZENZ Organic Hairdressing-saloner anvendes ikke produkter der påvirker vores grundvand eller forværrer kvaliteten.


MÅL #7 BÆREDYGTIG ENERGI
Vi køber energi fra bæredygtige energiformer, og er med til at sikre, at der anvendes en større andel af mere bæredygtig energi i det danske elnet.


MÅL #9 INDUSTRI, INNOVATION OG INFRASTRUKTUR
Vi er stolte af at kunne påvirke standarden i en positiv retning inden for skønhedsbranchen, samt at kunne inspirere til at udvikle og videreudvikle mere bæredygtige ingredienser og teknologier i forhold til skønhedsprodukter.


MÅL #10 MINDRE ULIGHED
Vi sætter en ære i at betale en fair løn til vores medarbejdere. Vi kæmper for at mindske ulighed på alle områder, blandt andet ved at behandle alle vores medmennesker med samme respekt.


MÅL #12 ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION
Hos ZENZ Organic Products arbejder vi helt grundlæggende med, at sikre høj bæredygtighed i alle processer, og tager altid ansvar for omverdenen. Vi forsøger både ved at være et godt eksempel, og i vores kommunikation, at påvirke vores medarbejdere og kunder til, at agere mere bæredygtigt.
ZENZ Organic Products’s produkter er multifunktionelle og drøje i brug, hvilket gør det muligt for forbrugeren og/eller frisørsalonen, at reducere sit samlede forbrug af skønhedsprodukter.


MÅL #14 LIVET I HAVET
Med vores ZENZ Organic Products version 2.0 tager vi aktivt ansvar for at rydde op i verdenshavene og være med til at fjerne plastik herfra, og forbedre mulighederne for livet i havet ved at anvende Ocean Waste Plastic.


MÅL #15 LIVET PÅ LAND
ZENZ Organic Products anvender genbrugsmaterialer, og er dermed med til at reducere forbruget af, og behovet for, nye materialer, så som virgin plastic og virgin papir. Vi har ligeledes affaldssortering og returordninger, som hjælper med at forbedre livet på land.


MÅL #17 PARTNERSKABER FOR HANDLING
Vi samarbejder løbende lokalt som globalt med organisationer, der ligesom os, arbejder for, at støtte op om verdensmålene. Blandt disse er PlanBørnefonden, Dansk Folkehjælp, Mødrehjælpen, Knæk Cancer og UNICEF.

Læs mere på zenzorganic.com

Mere fra ZENZ

ZENZ

zenzorganic.com

ZENZ er global frontløber i frisørbranchen og har som mission at skabe en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri. ZENZ er Danmarks største grønne frisørkæde (zenz.dk) med egen professionel produktserie ZENZ Organic Products (zenzshop.dk). Produkterne distribueres til flere lande verden over (zenzorganic.com). Alle salonerne er cert…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere