09.02.2016  |  Klima, miljø og energi

​Scania valgt som finalist af det danske Forsvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania har motorer, der på missioner kan køre på NATO-brændstof. I fredstid kan samme motorer ved anvendelse af standardbrændstoffer opfylde de nyeste Euro 6-emissionsnormer ligesom de kan køre på biobrændstof som f.eks. Hydrogeneret vegetabilsk olie

Forsvarets Materiel- & Indkøbsstyrelse (FMI) meddelte i dag, at Scania er blevet udvalgt som én af fire finalister, der skal indgå i vurderingen, når Forsvaret skal indgå rammeaftale på køb af op til 900 lastbiler og serviceydelser til en estimeret værdi af op til 1.5 milliarder kroner.

Den endelige kontrakt vil omfatte både taktiske armerede- og kommercielle lastbilsprodukter. Sidstnævnte benyttes hver dag af Scanias mange tusinde danske kunder og var med til at gøre Scania til markedsleder i 2015.

- Vi er overbevist om, at en af de ting der har vakt interesse hos Forsvaret, er Scanias unikke modulsystem, fortæller Henrik Tarris, Project Manager hos Scania Danmark.

- Modulsystemet gør det nemlig muligt for Forsvaret at anskaffe lastbiler fra Scanias kommercielle program, og inden for 24 timer modellere dem til en konkret mission med den helt rigtige armering. Dermed behøver Forsvaret ikke at anskaffe en særlig type af taktiske køretøjer, hvilket ville resultere i operative begrænsninger og øgede driftsomkostninger i den daglige almindelige brug af lastvognsparken. Med Scanias modulkoncept kan de få løst alle opgaver baseret på kun én løsning, fortsætter han.

- Scania er glade for at være blandt de sidste fire i processen omkring indgåelse af denne meget vigtige kontrakt med Forsvaret, og vi ser frem til den kommende dialog med Forsvarets Materiel- & Indkøbsstyrelse (FMI) om detaljer, muligheder og særlige ønsker fra Forsvarets side, fortæller Henrik Tarris.

Om få uger skal Scania aflevere 3 køretøjer til en meget krævende test, som bl.a gennemføres på nogle af Forsvarets øvelsesområder.

- Det bliver spændende at demonstrere Scania-køretøjernes færdigheder såvel tekniske som komfortmæssige under krævende forhold, og vi håber på, at også det danske forsvar i lighed med Scania-organisationens øvrige militære kunder vil finde vore løsninger anvendelige. Samtidig er det vigtigt for os at kunne orientere Forsvaret om den miljøgrønne profil, alle vores produkter har. Scania har motorer, der på missioner kan køre på NATO-brændstof. I fredstid kan samme motorer ved anvendelse af standardbrændstoffer opfylde de nyeste Euro 6-emissionsnormer ligesom de kan køre på biobrændstof som f.eks. HVO (Hydrogeneret vegetabilsk olie), hvilket sikrer markant CO2-reduktion. En vigtig pointe, når køretøjerne ventes at være i anvendelse mange år frem, siger Henrik Tarris.

Scania vil også sikre, at der er forståelse for de mange muligheder, der ligger i anvendelsen af lastbilsbranchen største og tætteste servicenetværk i Danmark med værksteder, der er placeret tæt på forsvarets egne faciliteter

- Vores værksteder vil give stor fleksibilitet i et fremtidigt servicesamarbejde mellem Forsvaret og Scania, slutter Henrik Tarris.

Scania glæder sig over den positive mulighed for at kunne indgå kontrakt med Forsvaret i forlængelse af blandt andet resultatet af vores salg i 2015 både i Danmark og globalt, og hvor levering af 250 lastbiler til det finske forsvar begyndte.

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere