19.11.2020  |  Kommunikation

”Stakeholder Alerts” viser selskabers kontroversielle sider

Indhold fra partner Hvad er dette?

Stakeholder Alert” rapporterer om kontroversielle temaer koblet til børsnoterede globale virksomheder.

Xklude.com, der er en database over kontroversielle investeringer, tilbyder en ny gratis service. Hver uge vil tilmeldte brugere modtage ”Stakeholder Alert”, der rapporterer om kontroversielle temaer koblet til børsnoterede globale virksomheder.

Den ugentlige ”Stakeholder Alert” indeholder oplysninger om for eksempel globale virksomheder involveret i retssager, krænkelse af menneskerettigheder, klimaproblemer, brud på datebeskyttelsesregler, involvering i systemisk racisme, finansiering af kulindustrien samt en lang række andre kontroversielle temaer, som globale børsnoterede virksomheder er involveret i.

I alt har Xklude.com identificeret 30 kontroversielle temaer, der er koblet til godt 2100 børsnoterede virksomheder. Sammenhængene er screenet mod mere end 40 institutionelle investorers aktielister.  Brugere af databasen kan dermed undersøge hvilke investorer, der er eksponeret overfor den aktuelle risiko som en kontroversiel sag repræsenterer.

Registrerede investorer i databasen repræsenterer mere end 3000 milliarder euro i asset under management (AuM) og databasen udbygges løbende. Xklude tilbyder desuden en kontroversiel ratingscore af både virksomhede og investorer.  Dertil kommer ”ESG media coverage”, som viser hvilke globale mediehistorier, som påvirker den enkelte virksomhed i enten positiv eller negativ retning.  

Dermed er Xklude relevant og brugbar for både investorer, virksomhedsledere, journalister, researcher og andre med interesse og bæredygtighed og ansvarlige investeringer.

Det er muligt at tilmelde sig services via dette link:

https://mailchi.mp/8b8b4e509bdd/xklude-landing-page

Xklude databasen kan tilgås via www.xklude.com

Mere fra Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

https://ugebrev.dk/samfundsansvar/

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar – om ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar er et erhvervsmedie, der skarpt fokuserer på erhvervslivets og investorernes samfundsansvar. Portalen har fokus på ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab gennem professionel journalistik, databaserede analyser og ratings.  Hertil komm…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere