170 kantiner skifter til økologiske citrusfrugter

Alle citrusfrugter der triller igennem Fazer Food Services’ kantiner overgår til et økologisk sortiment fra februar 2020.

Fra februar 2020 finder du kun økologiske citrusfrugter hos Fazer Food Services. Foto: Colourbox.dk .

31.01.2020

CSR.dk

Økologimærket garanterer en dyrkning, hvor både brugen af sprøjtemidler og overfladebehandling er afskaffet eller begrænset.

De økologiske citrusfrugter er et initiativ, der sker på baggrund af en lang historie med økologiske varer. Udviklingen glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

”Det er vigtigt for os at kunne præsentere og tilberede en god og veludført madoplevelse for vores gæster. Desuden er det essentielt, at vores kunder forstår, at vi tager ansvar og har holdninger til den mad, vi serverer.”

Det Økologiske Spisemærke i over 130 kantiner

Over 130 af deres kantiner landet over har allerede opnået enten sølv- eller bronzemærket i Det Økologiske Spisemærke.

De økologiske citrusfrugter bliver en del af et storforbrug af økologiske varer i Fazer Food Services. Årligt bliver der tilberedt mere end 4 mio. kg økologiske varer i kantinerne, der omtrent svarer til 40 % af det totale råvareindkøb.

Kantinerne har derudover budt på udelukkende økologiske bananer siden 2011 og økologiske æg siden 2018. I 2019 købte Fazer Food Services over 140.000 kg citrusfrugter, hvoraf omtrent 50.000 kg allerede var økologiske, størstedelen citroner.

Økologi der giver mening

Økologi er vigtigt hos Fazer Food Services og hænger tæt sammen med en skarp, bæredygtig udvikling. De to udelukker ikke hinanden, hvis det rette mix af råvarer anvendes. De økologiske citrusfrugter er et resultat af et ansvarligt indkøb, der skal forbedre produkterne og madoplevelsen på tværs af kantinerne. Det er også et tiltag, som forbedrer vandmiljøet og hjælper biodiversiteten.

Overgangen til et økologisk sortiment af citrusfrugter giver mening i en større sammenhæng - bl.a. med større frihed i køkkenerne da kokkene kan bruge skrællerne til madlavning. Her spiller madspild ligeledes en rolle. Og madspild er et centralt fokuspunkt i Fazer Food Services’ mål for en bæredygtig fremtid.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø