31.01.2020  |  Supply chain

170 kantiner skifter til økologiske citrusfrugter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Alle citrusfrugter der triller igennem Fazer Food Services’ kantiner overgår til et økologisk sortiment fra februar 2020.

Økologimærket garanterer en dyrkning, hvor både brugen af sprøjtemidler og overfladebehandling er afskaffet eller begrænset.

De økologiske citrusfrugter er et initiativ, der sker på baggrund af en lang historie med økologiske varer. Udviklingen glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

”Det er vigtigt for os at kunne præsentere og tilberede en god og veludført madoplevelse for vores gæster. Desuden er det essentielt, at vores kunder forstår, at vi tager ansvar og har holdninger til den mad, vi serverer.”

Det Økologiske Spisemærke i over 130 kantiner

Over 130 af deres kantiner landet over har allerede opnået enten sølv- eller bronzemærket i Det Økologiske Spisemærke.

De økologiske citrusfrugter bliver en del af et storforbrug af økologiske varer i Fazer Food Services. Årligt bliver der tilberedt mere end 4 mio. kg økologiske varer i kantinerne, der omtrent svarer til 40 % af det totale råvareindkøb.

Kantinerne har derudover budt på udelukkende økologiske bananer siden 2011 og økologiske æg siden 2018. I 2019 købte Fazer Food Services over 140.000 kg citrusfrugter, hvoraf omtrent 50.000 kg allerede var økologiske, størstedelen citroner.

Økologi der giver mening

Økologi er vigtigt hos Fazer Food Services og hænger tæt sammen med en skarp, bæredygtig udvikling. De to udelukker ikke hinanden, hvis det rette mix af råvarer anvendes. De økologiske citrusfrugter er et resultat af et ansvarligt indkøb, der skal forbedre produkterne og madoplevelsen på tværs af kantinerne. Det er også et tiltag, som forbedrer vandmiljøet og hjælper biodiversiteten.

Overgangen til et økologisk sortiment af citrusfrugter giver mening i en større sammenhæng - bl.a. med større frihed i køkkenerne da kokkene kan bruge skrællerne til madlavning. Her spiller madspild ligeledes en rolle. Og madspild er et centralt fokuspunkt i Fazer Food Services’ mål for en bæredygtig fremtid.

Mere fra Fazer Food Services A/S

Fazer Food Services A/S

http://www.fazerfoodservices.com/da

Frokosten er vigtig for arbejdsdagen. Den er din personlige energi-optankning, fællesskabets samlingspunkt og firmaets kulturskaber. Frokosten skal være en bekymringsfri zone, hvor du med ro i maven kan nyde maden. Derfor har vi taget alle de hensyn, der kan tages, til både smag, oplevelse, økologi, bæredygtighed og meget mere.Fazer Food Services A/S en del af den familieejede finske Fazer-koncern…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere