21.08.2018  |  Samfund

17.000 nede med stress hver dag

Indhold fra partner Hvad er dette?

Alle kender til stress eller tegnene herpå. Enten fra os selv eller fordi vi kender nogen, der har været der. Det er da også sådan, at der hver dag er 17.000 lønmodtagere, som er sygemeldt efter dårligt psykisk arbejdsmiljø og stress. Og ca. 15 % af danskerne føler sig inden for de seneste 14 dage ofte eller hele tiden stressede. Men hvad kan arbejdspladsen gøre ved dette?

Alle kender til stress eller tegnene herpå. Enten fra os selv eller fordi vi kender nogen, der har været der. Det er da også sådan, at der hver dag er 17.000 lønmodtagere, som er sygemeldt efter dårligt psykisk arbejdsmiljø og stress. Et andet interessant forhold er, at det også er problemer med stress og fysiske gener i fx nakke og ryg, som påvirker langtidssygefraværet mest og ca. 15 % af danskerne føler sig inden for de seneste 14 dage ofte eller hele tiden stressede. Kigger vi på offentlige arbejdspladser, ja så har 87 % oplevet stresssymptomer og, savner medindflydelse i forbindelse med forandringer på deres job.

Kan vi gøre noget
Det er voldsomme tal, som kan være svære at forstå – og hvordan kan vi så reducere sygefraværet?

Erfaringer viser, at lavere sygefravær giver højere livskvalitet og livsindkomst for medarbejderne og øger motivation og performance i virksomhederne. Vigtigt er det at sætte tidligt ind. En tidlig indsats er helt afgørende for at reducere risikoen for, at småting og korte sygemeldinger udvikler sig til alvorlige skader - med risiko for langvarig sygdom og førtidspensionering.

Element til at nå forretningsmæssige mål
Sundhed er et meget vigtigt element for at give fremtidens medarbejdere de bedst mulige betingelser for at løse deres kerneopgaver. Sundhed og god trivsel hos medarbejderne bør altid indgå som element for at nå virksomhedens forretningsmæssige mål.

Flere virksomheder har indset, at det er en god ide at tilbyde deres medarbejdere adgang til sundhedsydelser, eksempelvis en sundhedsordning eller en sundhedsforsikring. Ydelser, der forebygger og hjælper, før skaden sker, og når skaden er sket. Og når vi som person forebygger, tager vi i virkeligheden mere ansvar for vores egen sundhed.

En god implementering af sundhedsordningen i virksomheden og kendskab til en ordningens indhold og praktik er et must og har en meget stor effekt på, at medarbejderne rent faktisk også bruger den. Den moderne sundhedsforbruger skal tilbydes uhindret og ukompliceret adgang til behandling og så er træning og forebyggelse verdens bedste forsikring! Start tidligt: https://www-tv2fyn-dk.cdn.ampproject.org/c/s/www.tv2fyn.dk/amp/262431

Et par gode råd til dig som beslutningstager på en virksomhed
Det er altid en god ide at starte med at kortlægge organisationens sundhedstilstand. Via data kan virksomheden sikre bedre prioritering af indsatser og motivation til forandringer. Det er en god investering at søge faglig sparring for at opnå succes med kommende tiltag, samt sikre ejerskab og opbakning til sundheds- og trivselstiltag. På sigt kan benchmark i forhold til andre organisationer indgå i resultaterne, som let kan indarbejdes i notater, årsrapporter eller skrives ind i procedurer og politikker.

Sampension kunde – case fra hverdagen
Se hvordan offsettrykker Mik Krogh blev hjulpet tilbage til jobbet – klik her.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: sundhed og bæredygtighed

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere