I fokus: sundhed og bæredygtighed

Klima, miljø og energi

Derfor er det godt for dig at samle affald

Du gør ikke kun naturen og miljøet en tjeneste, når du med pose og handsker går ud og samler skrald i naturen. Ifølge forsker kan affaldsindsamling også have en positiv effekt på din mentale sundhed.

Indhold fra partner

Samfund

Sundhedssoftware kan redde liv i verdens fjerneste afkroge

Røde Kors i Danmark, Kenyas Røde Kors og den danske virksomhed Unumed, der udvikler sundhedssoftware, er gået sammen i et partnerskab, der skal sikre mere effektiv og bedre lægehjælp til flygtninge.

Indhold fra partner

Samfund

Hos Berendsen får unge med psykiske diagnoser plads til at vokse med opgaverne

For Berendsen er det vigtigt at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor der er trivsel og højt til loftet. Her kan bl.a. socialt udsatte, langtidsledige og mennesker med psykiske diagnoser få foden ind på arbejdsmarkedet – og plads til at vokse med opgaverne. En af dem er Stefan Laursen, der på kort tid har nået sine mål om at blive både fuldtidsansat Produktionsmedarbejder og Arbejdsmiljørepræsentant hos Danmarks førende tekstilservicepartner.

Indhold fra partner

Samfund

Berendsen styrker økonomien ved at se verdensmål som forretning – ikke filantropi

FN’s verdensmål skaber forretningsmuligheder for mindst 12 billioner dollar . Men hvad skal der til for, at ikke kun landets største virksomheder – men også små og mellemstore virksomheder – kan få en sundere økonomi ved at skabe en mere bæredygtig forretning? For Berendsen Danmark har vejen til succes handlet om at prioritere og fokusere målrettet på kun de udvalgte verdensmål og partnere, som er mest lønsomme og relevante for kerneforretningen.

Indhold fra partner

Samfund

17.000 nede med stress hver dag

Alle kender til stress eller tegnene herpå. Enten fra os selv eller fordi vi kender nogen, der har været der. Det er da også sådan, at der hver dag er 17.000 lønmodtagere, som er sygemeldt efter dårligt psykisk arbejdsmiljø og stress. Og ca. 15 % af danskerne føler sig inden for de seneste 14 dage ofte eller hele tiden stressede. Men hvad kan arbejdspladsen gøre ved dette?

Indhold fra partner

Samfund

DSV og Røde Kors går sammen om at hjælpe mennesker i nød

Transport- og logistikfirmaet DSV og Røde Kors har indgået et erhvervssamarbejde. Samarbejdet omhandler opbevaring af nødhjælpsudstyr, transportydelser og økonomisk støtte til bl.a. grundlæggende sundhedspleje, sanitet og rent drikkevand i Malawi og Togo.

Indhold fra partner

Samfund

Indspark: Sund mad og bæredygtig mad - to sider af samme sag?

Samfund

ALDI sponsorerer Madkulturens FoodJam på Vegetarisk Festival

Danskernes kostvaner har de sidste 30 år gennemgået en markant udvikling og i dag er det helt naturligt at tænke sundhed ind som et aspekt i ens daglige kost. Vi spiser sundere. Der er mere frugt og grønt at finde på vores tallerkener og brødet er blevet grovere. Med de seneste år er endnu et tema blevet en afgørende faktor i forhold til vores kost, nemlig klimaet.

Indhold fra partner

Samfund

Klima og sundhed er to sider af samme sag

Arbejdet med sundhed er en indikator på, hvor godt det går med arbejdet med alle verdensmålene. Alligevel er sundhed og bæredygtighed en svær dagsorden at få sparket i gang. Men Global Compact og udvalgte partnere vil gøre deres for at få det til at ske.

Samfund

'Erfaringer fra Danmark er et godt sted at starte'

Hvorfor er arbejdet med sundhed en god idé og hvordan gør man? Det har organisationen Sex & Samfund gjort sig en del tanker om og kommer her med argumenter og gode råd.

Samfund

Når sundheden ikke må være på spil

Hvad gør man, når de produkter man sælger i yderste konsekvens kan være skadelige for ens kunders trivsel og sundhed? Det ved Danske Spil, der som markedsleder i Danmark arbejder benhårdt med ludomaniforebyggelse. At tjene penge på spil kommer med et stort ansvar, lyder det fra spilselskabet.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere