28.09.2015  |  Klima, miljø og energi

3F: Grøn omstilling giver masser af jobs

En satsning på grøn energi og teknologi giver et stort potentiale for både beskæftigelse, eksport, konkurrenceevne og klimabeskyttelse, viser en analyse fra 3F’s grønne tænketank.

Det kan godt betale sig at sætte skub i den grønne omstilling. En satsning på grøn energi og ditto teknologi vil nemlig skabe 58.000 job i selve omstillingsfasen og 15-17.000 varige job efterfølgende. Samtidig vil det betyde udviklingspotentialer for de danske yderområder samt store eksportmuligheder.

Læs også: Roskilde Festival har betydning for grøn omstilling

Det er konklusionen på en ny analyse fra 3F’s grønne tænketank, hvor en række ledende erhvervsfolk og forskere har deltaget. Det skriver information.dk.

Og den konklusion går mod klima- og energiminister Lars Christian Lilleholts (V) nylige udsagn om, at de hidtidige ambitiøse klima- og energimål vil koste Danmark både job, penge og konkurrenceevne.

”Jeg er dybt bekymret for den linje, den nuværende regering har lagt på dette område, siger forbundsformand Per Christensen fra 3F til Information og fortsætter:

Læs også: Avis: Regeringen vil spare 340 millioner på miljøet

”Det giver simpelthen ikke mening at skrue ned for ambitionerne, for dette er lige præcis et område, hvor Danmark har tradition for at være i front, og hvor der ligger enorme potentialer for teknologi- og systemeksport”.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere