10.11.2017  |  Klima, miljø og energi

3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

Indhold fra partner Hvad er dette?

Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for både offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

På vegne af Forum for Bæredygtige Indkøb

90 indkøbere, udbudsjurister, leverandører og miljøfaglige var samlet til konference torsdag for at videndele og lære nyt om grønne indkøb i politik og praksis. Et af højdepunkterne var uddelingen af Grøn Indkøbspris, som gik til 3R Kontor. De øvrige nominerede var Aalborg Kommune for deres cirkulære indkøb af læringsmiljøer og Fischer Lighting for deres innovative retrofitting system til belysning.

Vinderen 3R Kontor er specialiseret i at opkøbe, istandsætte og videresælge brugte kvalitetskontormøbler, som ellers kunne være blevet smidt ud som affald. Virksomheden har en  helhedsorienteret tilgang til at skabe miljøforbedringer ved også selv at foretage cirkulære og grønne indkøb. Bl.a. køber de genbrugt IT-udstyr til driften, og de anvender FSC mærkede bordplader til istandsættelsen af møblerne. Via en deleøkonomisk platform tilbyder 3R Kontor de brugte møbler gratis til skoler, foreninger og andre velgørende organisationer når møblerne ikke kan sælges på acceptable økonomiske vilkår.

I nomineringen af 3R Kontor lagde juryen vægt på, at 3R Kontor fremmer et marked, så indkøbere i offentlige og private virksomheder kan købe genanvendte møbler og dermed indgå i den cirkulære økonomi. I tillæg udviser 3R ansvarlighed med en helhedsorienteret miljøvenlig og bæredygtig forretningsmodel, som inddrager egne grønne indkøb, samt velgørenhedsarbejde via donationer af brugte møbler.

Prisen blev uddelt af Peter Hove fra Refurb, som vandt Grøn Indkøbspris i 2016. I 2015 gik den til Kolding Kommune for deres brintbilpartnerskab.

Grøn Indkøbspris er stiftet af Forum for Bæredygtige Indkøb, som har til formål at fremme det miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser blandt professionelle indkøbere – både i offentlige og private virksomheder.

Mere fra PlanMiljø ApS

PlanMiljø ApS

www.planmiljoe.dk

Vi skaber bæredygtig omstilling – fra tanke til handlingPlanMiljø er et konsulentfirma, der yder virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder bistand inden for bæredygtig udvikling og miljøplanlægning. Blandt vores kerneområder er rådgivning inden for grøn strategiudvikling, grønne forretningsmodeller, cirkulær økonomi og ressourceoptimering, offentlige grønne indkøb, bæredygt…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere