25.02.2020  |  Klima, miljø og energi

424 ton sendes ikke til forbrænding - Ny sorteringsordning batter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Siden AffaldGenbrug skiftede containeren til Småt brændbart ud med Rest efter sortering på genbrugspladserne i Vejle og Give, er mænden af restaffald, der sendes til forbrænding, reduceret med 424 ton, som svarer til 48 %.

Det er nu godt et halvt år siden, at AffaldGenbrug skiftede containerne til Småt brændbart ud med rest efter sortering på genbrugspladsen i Vejle. I november fulgte pladsen i Give trop, og sidste uge blev det så borgerne i Egtveds tur til at sige farvel til Småt brændbart og goddag til Rest efter sortering.

Og resultaterne taler for sig selv. Det nytter nemlig at sortere en ekstra gang, inden den sidste rest af affald ryger i containeren til forbrænding, og det er især pap og papir, der bliver sorteret fra. Mængden af affald, der bliver sendt til forbrænding, er næsten halveret, og det er godt nyt for den grønne omstilling i Vejle Kommune.

- Vi har svært ved at få armene ned over det flotte resultat, vi allerede nu kan se. Det kan borgerne i Vejle Kommune godt være super stolte over. Vi ved godt, at de er rigtig gode til at sortere deres affald hjemme hos dem selv, og vi er rigtig glade for, at de også vil være med til at gøre en forskel ude på genbrugspladserne, fortæller Henrik Skaarup Nielsen, teamleder for genbrugspladserne.

Den nye ordning med Rest efter sorteringer er blevet taget rigtig godt imod på de tre genbrugspladser i Vejle, Give og Egtved. I Børkop må borgerne vente lidt endnu, men når pladsen går i gang med den planlagte opgradering, får de også mulighed for at sortere en ekstra gang, inden de smider deres restaffald til forbrænding. Opgraderingen af genbrugspladsen i Børkop går efter planen i gang i løbet af foråret.

65 % genanvendelse i 2020

Udskiftningen af Småt brændbart med Rest efter sortering sker som ét af flere tiltag for at opnå 65 % genanvendelse i 2020. Derudover er tre af kommunens fire genbrugspladser blevet optimeret, så det nu er blevet nemmere for borgerne at aflevere deres affald til genanvendelse. AffaldGenbrug har også et særligt stort fokus på deponi (det der graves ned i jorden) og på at sortere de forskellige typer af træ, der kommer ind på genbrugspladserne, endnu bedre, mens indsatsen hjemme hos borgerne fortsat er på sortering af husholdningsaffald - både i villaer, fællesbebyggelser og sommerhusområder.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere