23.09.2022  |  Strategi & ledelse

50 gange inspiration til den grønne omstilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sammen med Børsen hjælper Danske Bank dansk erhvervsliv med den grønne omstilling. 50 nye casehistorier er netop gjort tilgængelige online, og Danske Banks støtte betyder, at avisen kan producere uafhængigt indhold, der er tilgængeligt for alle – abonnement eller ej.

Der er langt fra Carlsberg til Ellepot. Både i størrelse og produkttype, men alligevel har de to virksomheder lidt tilfælles. Den ene producerer godt nok øl, mens den anden erstatter plast med papir, men begge er de optagede af den grønne omstilling og begge er udvalgt til at blive en del af Børsens Bæredygtigs 50 cases.

De 50 cases skal inspirere dansk erhvervsliv, for selvom de fleste er enige om, at et bæredygtigt skifte er nødvendigt, er det ikke alle, der har fundet svaret på, hvordan eller hvor hurtigt:

”Der er mange virksomheder blandt de 50 cases, der er i stand til at innovere på den grønne omstilling eller har opnået markante reduktioner på eksempelvis CO2, så der er meget her, som vi alle kan lære af, og med den slags cases bliver den grønne omstilling pludselig mere konkret, og det gør det nemmere at dele og tale om,” siger Niels Bang-Hansen, chef for erhvervskunder i Danske Bank og medlem af den jury, der har været med til at udvælge de 50 cases.

Kriterierne for udvælgelse
Børsen Bæredygtigs jury har udvalgt de 50 virksomheder ud fra en række kriterier og for at kunne komme i betragtning skulle virksomhedens grønne projekt have fokus på ét eller flere af disse emner:

  • Modvirkning af klimaændringer.
  • Tilpasning til klimaændringer.
  • Bæredygtig anvendelse og beskyttelse af vand- og havressourcer.
  • Omstilling til en cirkulær økonomi.
  • Forebyggelse og bekæmpelse af forurening.
  • Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer.

Endelig blev der i udvælgelsen lagt vægt på, at projektet har en målbar og positiv effekt på omverdenen og er skalerbart, innovativt og forretningskritisk.

Vi repræsenterer store finansielle muskler på både investerings- og finansieringssiden, der virkelig kan bidrage til at gøre en forskel.

Niels Bang-Hansen, Chef for erhvervskunder, Danske Bank

Gør en forskel
Partnerskabet med Børsen Bæredygtig er blot ét eksempel på Danske Banks arbejde med bæredygtighed.

”Vi fokuserer på bæredygtighed, fordi den finansielle sektor har alle muligheder for at virke som en positiv katalysator i den grønne omstilling, og vi har også et ansvar for at bidrage til den udvikling. Vi repræsenterer store finansielle muskler på både investerings- og finansieringssiden, der virkelig kan bidrage til at gøre en forskel. Desuden er der også tale om, at vi kan kombinere det at gøre det rigtige med at lave rigtig gode forretninger til glæde for både kunderne, samfundet og banken,” siger Niels Bang-Hansen.

Du kan høre Niels Bang-Hansen fortælle mere om det bredere arbejde med bæredygtig finansiering og investering her.

Mere fra Danske Bank

Danske Bank

https://danskebank.com/da/baeredygtighed

En stærk nordisk bank Danske Bank er en nordisk bank med stærke lokale rødder og tætte forbindelser til resten af verden. I mere end 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheder i Norden med at indfri deres ambitioner. Vi ønsker at hjælpe vores kunder med at opnå økonomisk tryghed og  at opbygge deres liv og forretninger p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere