29.09.2022 | Samfund
Inklusion: Danske Bank dykker ned i den neurodivergente talentpulje
Indhold fra partner Hvad er dette?
Morten Larsen er en af de mest efterspurgte IT-udviklere i Danske Bank lige nu. Hans ansættelse er et resultat af et samarbejde med Specialisterne, som hjælper neurodivergente mennesker med at forløse deres potentiale i virksomheder over hele verden.
I 2022 indgik Danske Banks teknologi- og serviceorganisation et partnerskab med Specialisterne – en non-profit organisation, der hjælper virksomheder med at integrere neurodivergente mennesker som værdifuld arbejdskraft, der tænker og løser problemer på en anderledes måde.
I bankens IT-afdeling er der pt. ansat 11 konsulenter fra Specialisterne – og der kommer snart flere til. En af konsulenterne er Morten Larsen. Med egne ord ville Morten aldrig være kommet gennem nåleøjet i en 'normal' jobansøgningsproces - men gennem Specialisterne blev han ansat som programmør i Danske Bank.
"Jeg er god til computerkodning, det falder mig naturligt,” siger han og tilføjer ”Jeg er glad for at være et sted, hvor mine kolleger respektererog inkluderer mig.”
Morten er i dag blevet en populær IT-udvikler i Danske Bank. Mød Morten her.
Gør bias til en konkurrencemæssig fordel
Formålet for Specialisterne er at forløse menneskers særlige egenskaber, og bruge deres unikke evner som en konkurrencemæssig fordel og som et middel til at hjælpe dem med at sikre meningsfuld beskæftigelse.
I Danske Bank giver de 11 konsulenter nye perspektiver på alt fra udvikling af IT-systemer til procesoptimeringer og generelt mere åbenhed om at være anderledes – til gavn for både kolleger og kunder i Danske Bank:
"Nogle mennesker har fordomme om neurodivergente mennesker og tror, de bliver nødt til at ændre hele måden at arbejde og planlægge på. I vores del af organisationen arbejder vi allerede fleksibelt og meget struktureret, og det passer til Mortens måde at arbejde på. Han er hurtig til at lære og er meget dygtig, og han er faktisk en af vores mest efterspurgte udviklere i øjeblikket," siger Gitte Skoubo, der er Mortens leder i Digital Core DK Tribe i Danske Bank.
På grund af den hidtidige succes er Danske Bank i øjeblikket i gang med at ansætte flere konsulenter fra Specialisterne:
"Der er mange talentfulde mennesker derude som Morten, og neurodivergente mennesker har så meget potentiale og giver meget værdi til vores teams og organisation som helhed. Det er en win-win situation. Konsulenterne bidrager med deres særlige talent, og de vil naturligvis gerne arbejde et sted, hvor deres talent kan blive forløst", siger Frans Woelders, Group COO i Danske Bank.
Det er en win-win situation. Konsulenterne bidrager med deres særlige talent, og de vil naturligvis gerne arbejde et sted, hvor deres talent kan blive forløst.
En del af bankens strategiske fokus
Samarbejdet med Specialisterne er en del af bankens bestræbelser på at blive en bedre bank frem mod 2023 for både medarbejdere, kunder, investorer og samfundet som helhed.
Ved at skabe en mere inkluderende og mangfoldig arbejdsplads, hvor alle får lige muligheder og kan bidrage med deres specifikke kompetencer, ønsker Danske Bank at styrke medarbejdertilfredsheden og engagementet og skabe bedre løsninger for kunderne.
Et andet eksempel på et nyt initiativ er et samarbejde med ReDI School of Digital integration, hvor kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund i Danmark tilbydes praktikpladser, hvor de udvikler deres IT-færdigheder og faglige netværk.
Kommunikation

Danske Bank præsenterer årets resultater i ny bæredygtighedsrapport
I en ny bæredygtighedsrapport præsenterer Danske Bank, hvordan koncernen har bidraget til bæredygtige fremskridt i 2022, samt hvorfor biodiversiteten vil fylde endnu mere i bankens arbejde i 2023.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Indspark: Biodiversitet skal behandles på lige fod med klimakrisen
Strategi & ledelse

Podcast går i luften i nyt grønt format
Danske Bank har netop relanceret sin investeringspodcast ’Pengetanker’. "Vores kunder efterspørger mere information om bæredygtige investeringer, og vi vil gerne gøre vores viden tilgængelig for kunderne”, siger de to værter.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danske Banks leasingselskab forærer millioner til kunder med grønne ambitioner
Den nye grønne skattereform betyder, at Nordania, Danske Banks leasingselskab, sparer penge. De penge bliver nu givet videre til deres kunder. I første omgang ni millioner kroner, men helt op mod 100 millioner kroner forventes i alt at lande hos kunderne.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

50 gange inspiration til den grønne omstilling
Sammen med Børsen hjælper Danske Bank dansk erhvervsliv med den grønne omstilling. 50 nye casehistorier er netop gjort tilgængelige online, og Danske Banks støtte betyder, at avisen kan producere uafhængigt indhold, der er tilgængeligt for alle – abonnement eller ej.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nu kan flere virksomheder få grønne lån
Danske virksomheder ønsker i stigende grad at tage del i den grønne omstilling. Men at gøre virksomheden grønnere stiller også krav til finansieringen. Derfor udvider Danske Bank nu muligheden for at få et lån til grønne projekter.
Indhold fra partner