Nu kan flere virksomheder få grønne lån

Danske virksomheder ønsker i stigende grad at tage del i den grønne omstilling. Men at gøre virksomheden grønnere stiller også krav til finansieringen. Derfor udvider Danske Bank nu muligheden for at få et lån til grønne projekter.

Den grønne omstilling er blevet et grundvilkår for mange virksomheder, og der er stigende forventninger fra samfund, kunder og samarbejdspartnere i forhold til at virksomhederne bliver mere grønne i deres produktion.

For bedre at kunne hjælpe virksomhederne på vej i den grønne omstilling udvider Danske Bank derfor nu muligheden for, at virksomheder kan få et grønt lån.

Hidtil har Danske Banks grønne lån især været for større virksomheder med behov for store lån, men nu er grønne lån også tilgængelige for små og mellemstore virksomheder og i alle lånestørrelser. Dermed er der langt flere virksomheder, der kan få glæde af lånene.

De grønne lån er skabt til virksomheder, der ønsker at investere i nye aktiver inden for eldrevet transport grøn energi eller energieffektive bygninger, og investering i de områder kan være vigtige områder for at sætte gang i den grønne omstilling.

Når man har en bank af vores størrelse, repræsenterer vi en meget stor muskel, der kan gøre en kæmpe forskel. Gør vi det godt, kan vi ved at hjælpe virksomhederne blive en katalysator for den grønne omstilling.

Niels Bang-Hansen, Chef for erhvervskunder, Danske Bank

”Når man har en bank af vores størrelse, repræsenterer vi en meget stor muskel, der kan gøre en kæmpe forskel. Gør vi det godt, kan vi ved at hjælpe virksomhederne blive en katalysator for den grønne omstilling. Med vores lån til virksomheder, der vil lave en grøn omstilling, giver vi dem en mulighed for at komme i gang med grønne tiltag,” siger Niels Bang-Hansen, chef for erhvervskunder i Danske Bank Danmark.

Hør Niels Bang-hansen fortælle mere om bankens tilgang til bæredygtighed og erhvervskunder her:

En investering i fremtiden
Med et grønt lån kan en virksomhed få finansieret en række forskellige aktiver, hvor der er et grønt fokus. Det kan eksempelvis være i vedvarende energi såsom

  • solceller på taget af lagerhallen
  • eldrevne køretøjer til medarbejderne
  • at gøre en boligudlejningsejendom energieffektiv.

Mulighederne er mange, og de forskellige lånekategorier er beskrevet i Danske Banks Green Bond Framework, der nøje detaljerer kravene til de grønne projekter.

En investering i grønne aktiver er dog ikke alene for samfundets skyld, men i høj grad også for virksomhedernes egen skyld. For den grønne omstilling er i fuld gang og virksomheder, der ikke tilpasser sig, kan hurtigt opleve udfordringer, påpeger Niels Bang-Hansen.

”Vores arbejde med den grønne omstilling er fundamentet for at vi er her rigtig mange år frem, og det er også fundamentet for, at rigtig mange af vores erhvervskunder også er her mange år endnu. Det handler om investeringer, der skal hjælpe virksomhederne med at fremtidssikre deres aktiver og fremtidige pengestrøm”, siger han.

Hvad er et grønt lån?
Et grønt lån finansierer eller re-finansierer lån eller investeringer til projekter, der er øremærket til specifikke grønne projekter er i overensstemmelse med lånekategorierne i Danske Banks Green Bond Framework.

Tal fra marts 2022 viser, at andelen af grønne lån fra Danske Bank voksede fra 12 mia. kr. i 2020 til 21 mia. kr. i 2021.

10.02.2023Danske Bank

Sponseret

Danske Bank præsenterer årets resultater i ny bæredygtighedsrapport

29.09.2022Danske Bank

Sponseret

Inklusion: Danske Bank dykker ned i den neurodivergente talentpulje

26.09.2022Danske Bank

Sponseret

Podcast går i luften i nyt grønt format

23.09.2022Danske Bank

Sponseret

50 gange inspiration til den grønne omstilling

30.05.2022Danske Bank

Sponseret

Danske Banks leasingselskab forærer millioner til kunder med grønne ambitioner

24.05.2022Danske Bank

Sponseret

Nu kan flere virksomheder få grønne lån