21.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Adidas lancerer løbesko og fodboldtøj lavet af havplast

Et samarbejde mellem Adidas og Parley for the Oceans har skabt verdens første masseproducerede løbesko lavet af plastikaffald fra verdenshavene. Samarbejdet har også resulteret i nye fodboldtrøjer til klubberne Real Madrid og Bayern München.

Adidas har sammen med Parley for the Oceans udviklet løbesko og fodboldtrøjer, der forener sport, design og bæredygtighed. Både sko og trøjer er nemlig skabt af plastikaffald fra verdenshavene.  

Parley for the Ocean er en miljøaktivistgruppe, der vil sætte fokus på forureningen af verdenshavene og i samarbejde med forskere, designere og kunstnere skabe projekter, der kan sætte en stopper for blandt andet den store mængde plastik, der flyder rundt i vores verdenshave.

”Ingen kan redde verdenshavene alene. Hver enkelt af os kan spille en rolle i løsningen, men det er op til de kreative industrier og producenter, som fx Adidas, at forny de konventionelle materialer, produkter og forretningsmodeller. Med de nye løbesko demonstrerer vi, hvad der er muligt. Derfor er det mere end blot et par sko – det er en invitation til at tilslutte sig vores bevægelse”, siger grundlægger af Parley for the Ocean, Cyrill Gutsch.

Ét par løbesko = 11 plastikflasker
Den nye, bæredygtige løbesko, der har fået navnet UltraBoost Uncaged Parley, er den første masseproducerede sko skabt af det såkaldte Parley Ocean Plastic. Inden udgangen af 2017 er det planen, at Adidas vil have skabt én million par af de bæredygtige løbesko.

Ligesom skoene er fodboldtrøjerne, som storklubberne Bayern München og Real Madrid benytter i denne måned, de første af sin slags. Udover havplastmaterialet er der brugt vandbaseret print, ligesom både klubber og sponsorer er blevet enige om ikke at have synlige logoer for at understrege bæredygtigheden.

Læs også: København med i nyt plastikinitiativ

Parley Ocean Plastic, som begge sportsdesigns hovedsageligt er fremstillet af, består af genbrugt havplast opfanget af Parley i Maldivernes kystområder. Ét par løbesko genbruger hvad der svarer til 11 plastikflasker.

Læs mere om de bæredygtige løbesko og fodboldtrøjer.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere