Plastik i havene

Klima, miljø og energi

De gode nyheder for vandloppen afliver IKKE risikoen ved mikroplastik i havene

Nyt studie konkluderer efter forsøg med vandlopper at vi ikke skal være bekymrede for mikroplastik ender på vores middagstallerken. Men listen over kritiske huller i studiet er lang, og vi forsøger her at give et mere nuanceret billede af kompleksiteten.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Greentel går ind kampen mod havplast

Mobilselskabet Greentel har en mission om at kombinere mobilabonnementer med en grøn miljøprofil, og har derfor indgået et nyt samarbejde om opsamling af havplast langs vestkysten.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ambitiøst projekt skal komme plastik i havene til livs

Pacific Garbage Screening projektet (PGS) består af udviklingen af en vandplatform, der kan opsamle plastikskrald fra havet og har til formål at gøre verdensbefolkningen bevidste om deres forbrug af plastik. Sammen med sanitetsvirksomheden GROHE vil PGS forsøge at kaste lys på det store plastikproblem i verdenshavene og udvikle innovative løsninger på problemet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt dansk initiativ skal fjerne plast fra havet

Ocean Plastic Forum består af danske virksomheder og organisationer, som med deres teknologi og fælles viden vil fjerne plast fra verdenshavet. Minister Ulla Tørnæs (V), taler på kick off konferencen den 4. december hos Danske Rederier.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Milestone achieved: Half a million kilos of plastic pulled from oceans and rivers.

Thanks to a growing number of companies supporting ReSea Project's cleanup mission, it only took the local cleanup teams in Indonesia six months of 2021 to stop more than half a million kilos of plastic waste from polluting oceans and rivers.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grund til optimisme - inden for en enkelt generation kan havene være bæredygtige

Havenes tilstand er muligvis en af de mest oversete miljøkatastrofer. Alligevel er der grund til optimisme: En ny videnskabelig artikel tegner et håbefuldt billede. Det viser sig nemlig, at når man indfører de rigtige tiltag, så vender det marine liv tilbage – og endda hurtigere end man havde troet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Samarbejdsaftale om den første danske plasthandlingsplan vedtaget af et bredt flertal i folketinget

De oprindelige 27 initiativer i ”Plastik uden spild” får i aftalen følgeskab af 11 nye

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

HP og IKEA melder sig ind i kampen mod plastikforurening

HP og IKEA er nye medlemmer af NextWave Plastics, der arbejder for at skabe en global forsyningskæde for plastik opsamlet fra havene. Samarbejdet, der startede i 2017, tæller dermed ti virksomheder.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere