25.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Europa Parlamentet støtter EU-forbud mod engangsplast i 2021

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dette er overskriften på en pressemeddelelse fra Europa Parlamentet, som den 24. oktober har afholdt afstemning om miljøkomitéens rapport om EU-Kommissionens forslag til direktiv om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkning.

Med dagens afstemning står det klart, at Parlamentet bl.a. ønsker at:

- engangsprodukter af plast, som f.eks. bestik, vatpinde, tallerkener, sugerør og rørepinde forbydes fra 2021. For plastik, hvor der ikke findes alternativer, skal dette reduceres med mindst 25%.

- forbruget af flere andre plastprodukter, som der ikke findes noget alternativ til, skal reduceres med mindst 25% af medlemslandene senest i 2025. Dette omfatter "engangsburgeræsker", madkasser og fødevarebeholdere til frugter, grøntsager, desserter og is. 

- medlemslandene skal udarbejde nationale planer for at tilskynde til, at produkter bliver anvendt til flere formål og flere gange samt genbruges.

- anden plast, f.eks. drikkeflasker, skal indsamles separat, og 90% skal genbruges senest i 2025.

Derudover har Europa-Parlamentet tilføjet produkter fremstillet af oxo-nedbrydelig plast såsom tasker eller emballage og madbeholdere til takeaway fremstillet af ekspanderet polystyren til listen over produkter af plastik, der vil blive forbudt i EU fra 2021.

Rapporten blev vedtaget med et stort flertal for på 571 stemmer og 53 imod, mens 34 undlod at stemme. Parlamentet vil indlede forhandlinger med Rådet om den endelige aftale, når EU's ministre har fastlagt deres holdning.

Se hele pressemeddelelsen her på Europa Parlamentets hjemmeside

Se hele miljøkomitéens rapport her på Europa Parlamentets hjemmeside  

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere