17.11.2021  |  Supply chain

Arla Foods vinder ny transportpris

DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans har i år søsat en ny pris, Den Grønne Transportpris, der skal øge opmærksomheden omkring transportbranchens grønne initiativer. Den første vinder er Arla Foods.

Transportsektoren er en af de mest klimabelastende sektorer i verden, med den største udledning af CO2. Derfor har DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans slået et slag for at få de grønne initiativer og idéer frem blandt landets transportvirksomheder med Den Grønne Transportpris, der blev uddelt for første gang i september i år. Det skriver Viborg Folkeblad.

“Vognmændene interesserer sig i lighed med mange andre danskere for den grønne omstilling af deres erhverv. Trods den megen usikkerhed er der vognmænd, der har taget springet og forsøgt sig med nogle af de grønne teknologier eller har taget andre initiativer for at nedbringe deres klimabelastning”, sagde DTL – Danske Vognmænds administrerende direktør Erik Østergaard til prisuddelingen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Hollandske miljøzoner fremtvinger fossilfri fragt fra 2025

Prisen blev uddelt på transportmessen Transport 2021, og satte fokus på idéer som udfasning af sort energi, grønne uddannelser og investering i klimavenligt materiel. I alt var der ni nominerede til prisen, hvor Arla Foods løb med førstepladsen, HV-transport med andenpladsen og vognmand Anders Bay fik tildelt tredjepladsen.

Arla Foods blev udmærket prisen, da virksomheden har investeret i en række ellastbiler, der skal distribuere mælk i Storkøbenhavn.

Herning-virksomheden H.V. Transports andenplads begrundede juryen med, at virksomheden selv har taget initiativ til at deltage i den grønne omstilling ved at investere i et vogntog til transport af gylle, hvor den trækkende del af vogntoget kører på biogas.

Læs også: København kommer ni varebiler tættere på en partikelfri luft

Vognmand Poul Jørgensen fra H.V. Transport efterlyste selv i sin takketale, at politikerne kommer på banen og gør det lettere at køre på CO2-venlige brændstoffer.

Anders Bays vandt tredjepladsen gennem mere klimavenlig kørsel, som har resulteret i en betydelig CO2-reduktion. Derudover indsamler virksomheden regnvand på matriklen, som bruges til rengøring af lastbilerne, mens varme og strøm generes gennem solceller på taget.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere