Aupings bæredygtighedsrejse 2010-2017
I 2010 tog Auping en beslutning om at sigte mod at blive 100 pct. bæredygtige inden 2020. Kalenderen siger nu snart 2018 og hermed giver vi et stolt indblik i, hvor langt vi er kommet.
Resultater, succeser og spin-off
Da råstoffer og energi er begrænsede, var hensigten med bæredygtighedsstrategien blandt andet at gøre os mindre afhængige af dem, både for vores egen og fremtidige generationers skyld. I forhold til energi var Aupings ambition med centraliseringen af produktionen at producere kvalitetssenge udelukkende på baggrund af vedvarende energi.
Det har siden 2010 ført til:
- at naturgasforbruget er reduceret med 90%
- at vandforbruget er reduceret med 60% (C2C Platin certificeret)
- at elforbruget er reduceret med 30%*
Desværre har vi stadig brug for en smule ekstra energi for at nå op på 200 °C, som vi er nødsaget til at generere ved hjælp af naturgas. Ovenstående tiltag har endnu ikke fået os helt i mål med hensyn til fossile brændstoffer, men de har betydet, at forbruget er reduceret til 10% af det oprindelige forbrug.
Vi er på rette vej.
Hjemtagning af aluminiumproduktion
En del af Aupings bæredygtighedsstrategi var selvfølgelig også at mindske vores CO2-aftryk betydeligt. Og det kunne selvsagt kun lykkes, hvis vi var kritiske i valg af leverandører og over for, hvor vores materialer kommer fra. Derfor gik Auping i samarbejde med den hollandske arbejdsgiverorganisation VNO-NCW og organisationen kiEMT og gennemførte et vellykket pilotprojekt om en cirkulær tilgang til aluminium.
Produktionen af aluminiumsdele fandt indtil 2016 sted i Vietnam, men Auping har nu flyttet produktionen hjem til Holland som led i sin overordnede ambition om bæredygtighed. Det har omgående medført en række betydelige energifordele:
- Transportafstandene er reduceret fra 1,5 millioner til 33.000 kilometer pr. år.
- CO2-udledningen er reduceret med 74%
- Der er færre emissioner, fordi der produceres mere miljøvenligt i Holland end i Vietnam.
Og der er endnu flere fordele ved hjemtagningsprocessen:
- I Holland anvender leverandøren Roba 98% genanvendt aluminium fra kendte kilder, sammenlignet med 90% i Vietnam
- Det har en positiv effekt på beskæftigelsen i Holland
- Leveringstiden forkortes fra 10 uger til 1 uge
- Det har styrket samarbejdet i forsyningskæden – takket være de korte linjer kan produktændringer og nyudviklinger gennemføres hurtigere
- Genanvendt aluminium 95 pct. bruger mindre energi end nyproduceret aluminium
*de 70 pct., som er tilbage, er Certified Dutch Wind.