Båd af affaldsplast skal tackle forurening

Tæppeflisefabrikanten Interface har sammen med en ’plastikfiskerivirksomhed’ skabt en båd ud af 7.000 plastikflasker fra Amsterdams kanaler. Båden skal skabe opmærksomhed om den omfattende plastforurening i verdenshavene.

Affaldsplastikbåden skal både være med til at samle mere plastik op af Amsterdams kanaler og samtidig være med til at sætte fokus på den stigende plastforurening i verdenshavene. Foto: Plastic Whale/Interface.

21.03.2016

CSR.dk

Som omtalt tidligere her på CSR.dk, så er mængden af plastik i verdenshavene stærkt stigende, og en voksende udfordring for både natur og mennesker på hele kloden. Alt for lidt af den megen plast bliver genbrugt (kun omkring fem procent), mens millioner af ton ender i miljøet, og herunder verdens oceaner.

Læs også: Grøn forretningsrapport: det går fremad

Det vil et nyt og lidt utraditionelt samarbejde gerne være med til at sætte fokus på. Virksomheden Interface, der er verdens største producent af tæppefliser, har således sammen med den hollandske NGO Plastic Whale skabt en båd ud af 7.000 plastikflasker, der er fisket op af kanalerne i Amsterdam, skriver edie.net.

Båden skal indgå i Plastic Whales arbejde med at indsamle plast fra både de amsterdamske vandveje og andre steder, hvor plastforureningen er udbredt. Samtidig skal den tjene som et led i missionen om at gøre opmærksom på dels det voksende problem, forureningen udgør, og dels Plastic Whales mission om at opbygge en større flåde af plastikfartøjer med udgangspunkt i de mange milliarder stykker plast, der flyder omkring i havene.

Flere cirkulære forretningsmodeller
Initiativet kommer i forlængelse af Interfaces deltagelse i det cirkulære økonomiprojekt Net-Works, der lader lokale indsamle brugte fiskenet og sælge dem til Interface, der kan bruge dem i produktionen af tæppefliser. På den baggrund har Net-Works indtil videre fjernet over 80 ton gamle net fra kystregionerne i Filippinerne.

”Plastikflasker i Amsterdams kanaler og fiskenet langs kystlinjer, afsidesliggende strande og isolerede fiskerisamfund i Filippinerne er kun to ud af mange eksempler, der illustrerer at plastikforurening er en global udfordring. Vores nye partnerskab med Plastic Whale understreger vores engagement i forhold til at spille en endnu større rolle og vil forhåbentlig inspirere mange andre til at rense op i vores verdens vand og forvandle affald til værdi, samtidig med at fremtidens økosystem bliver sikret”, siger VP EMEA for Interface, Rob Boogaard, til edie.

Læs også: WEF hylder de cirkulære virksomheder

Han efterlyser i den forbindelse, at flere virksomheder begynder at ændre deres forretningsmodeller i en mere cirkulær retning i jagten på en affaldsfri verden til glæde for alle parter.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø