Båd af affaldsplast skal tackle forurening
Tæppeflisefabrikanten Interface har sammen med en ’plastikfiskerivirksomhed’ skabt en båd ud af 7.000 plastikflasker fra Amsterdams kanaler. Båden skal skabe opmærksomhed om den omfattende plastforurening i verdenshavene.
Som omtalt tidligere her på CSR.dk, så er mængden af plastik i verdenshavene stærkt stigende, og en voksende udfordring for både natur og mennesker på hele kloden. Alt for lidt af den megen plast bliver genbrugt (kun omkring fem procent), mens millioner af ton ender i miljøet, og herunder verdens oceaner.
Læs også: Grøn forretningsrapport: det går fremad
Det vil et nyt og lidt utraditionelt samarbejde gerne være med til at sætte fokus på. Virksomheden Interface, der er verdens største producent af tæppefliser, har således sammen med den hollandske NGO Plastic Whale skabt en båd ud af 7.000 plastikflasker, der er fisket op af kanalerne i Amsterdam, skriver edie.net.
Båden skal indgå i Plastic Whales arbejde med at indsamle plast fra både de amsterdamske vandveje og andre steder, hvor plastforureningen er udbredt. Samtidig skal den tjene som et led i missionen om at gøre opmærksom på dels det voksende problem, forureningen udgør, og dels Plastic Whales mission om at opbygge en større flåde af plastikfartøjer med udgangspunkt i de mange milliarder stykker plast, der flyder omkring i havene.
Flere cirkulære forretningsmodeller
Initiativet kommer i forlængelse af Interfaces deltagelse i det cirkulære økonomiprojekt Net-Works, der lader lokale indsamle brugte fiskenet og sælge dem til Interface, der kan bruge dem i produktionen af tæppefliser. På den baggrund har Net-Works indtil videre fjernet over 80 ton gamle net fra kystregionerne i Filippinerne.
”Plastikflasker i Amsterdams kanaler og fiskenet langs kystlinjer, afsidesliggende strande og isolerede fiskerisamfund i Filippinerne er kun to ud af mange eksempler, der illustrerer at plastikforurening er en global udfordring. Vores nye partnerskab med Plastic Whale understreger vores engagement i forhold til at spille en endnu større rolle og vil forhåbentlig inspirere mange andre til at rense op i vores verdens vand og forvandle affald til værdi, samtidig med at fremtidens økosystem bliver sikret”, siger VP EMEA for Interface, Rob Boogaard, til edie.
Læs også: WEF hylder de cirkulære virksomheder
Han efterlyser i den forbindelse, at flere virksomheder begynder at ændre deres forretningsmodeller i en mere cirkulær retning i jagten på en affaldsfri verden til glæde for alle parter.
-AK