09.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtig fremtid formes i Aalborg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den 10. og 11. september danner Musikkens Hus i Aalborg rammen om PEOPLE PROFIT PLANET – en konference, der sætter fokus på, hvordan virksomheder, humanitære organisationer og forskere kan samarbejde om at skabe en bæredygtig fremtid.

Klimaforandringer. Befolkningstilvækst. Flygtningekriser. Dødelige epidemier.
Verden står overfor enorme udfordringer, men hvis vi griber dem rigtigt an, kan bæredygtige løsninger fra danske virksomheder gøre det til en god forretning at gøre verden bedre. 

Siden 2008 har det danske innovationsnetværk access2innovation arbejdet for at få virksomheder, myndigheder, civilsamfundsorganisationer og forskere til at arbejde sammen i innovative partnerskaber.
Det er den samlede viden fra de forskellige partnere, der er afgørende for ægte bæredygtig udvikling. Ved at kombinere universiteternes viden og indsigt med humanitære organisationers lokale forankring og fokus på klima og menneskerettigheder med virksomheders sunde sans for forretning, kan man udvikle løsninger, der både er bæredygtige og kommercielt rentable.

Partnerskaber er med på listen over FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

”Jeg ser meget frem til at deltage i konferencen PEOPLE PROFIT PLANET,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.  ”Vi har brug for flere partnerskaber blandt offentlige, private og civilsamfundet for at indfri FNs verdensmål. Og det er essensen af konferencen, som samtidig kan bidrage til at flere virksomheder får øjnene op for det enorme forretningspotentiale, verdensmålene udgør.”

At konferencen afholdes i Aalborg er ikke tilfældigt. Med 10 år på bagen er access2innovation den organisation i Danmark, der har høstet mest erfaring med innovative partnerskaber på tværs af  sektorerne.

”Gennem 10 år har vi søsat over 50 partnerskaber mellem virksomheder, forskere og NGOer, som sammen har udviklet en lang række bæredygtige løsninger i Afrika,” siger direktør for access2innovation, Jacob Ravn. ”Vi ved, hvad der virker, men vi ved også, hvor skoen trykker, og hvad vi skal blive bedre til i Danmark, hvis vi vil have danske virksomheder og teknologi der ud, hvor det kan gøre en forskel. Det er det, konferencen handler om,” siger han. ”I sidste ende vores fælles fremtid.”

Medlemmerne i access2innovation tæller blandt andet AAU, KU, CBS, DTU, DI, Røde Kors i Danmark, WWF Danmark, Folkekirkens Nødhjælp, Ingeniører Uden Grænser, Globalt Fokus, Aalborg Kommune og et hav af små og mellemstore virksomheder og virksomhedsnetværk.

Udover udviklingsminister Ulla Tørnæs deltager topfolk fra dansk og internationalt erhvervsliv, investeringsfonde og forskere fra ind- og udland.

Konferencen rundes af med klima-eventen ”Sidste Afkørsel før Afgrunden” med Peter Lund Madsen, Rasmus Willig og Tor Nørretranders.

Læs mere her.

Mere fra Access2innovation

Access2innovation

https://www.access2innovation.com/

Foreningen Access2innovation har siden 2007 arbejdet for at samle forskere, humanitære organisationer og private virksomheder i innovative partnerskaber for at skabe bæredygtige løsninger i udviklingslande. Foreningen er forankret i Aalborg og tæller blandt andet Røde Kors, Verdensnaturfonden, Dansk Industri, CBS, Aalborg Universitet, Københavns Universi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere