Bæredygtige dæk af mælkebøtter vinder pris

Den tyske dækproducent Continental vinder en anerkendt pris for at satse et trecifret millionbeløb på et projekt, der udvikler bæredygtige dæk lavet på mælkebøtter.

Taraxagum-projektet har vundet adskillige pris og har fået stor international bevågenhed. Virksomheden kæmper for at gøre transportsektoren mere skånsom for miljøet. PR-foto..

10.07.2018

CSR.dk

Dæk- og teknologigiganten Continental vinder en forskningspris for at udvikle dæk til køretøjer, der er produceret af mælkebøtter.

Projektet hedder Taraxagum, der lægger sig tæt opad den latinske betegnelse for mælkebøtter, og omfatter forskning sammen med blandt andet University of Münster i at anvende og optimere brugen af russiske mælkebøtter til fremstillingen af naturgummi.

"De store investeringer afspejler, at vi prioriterer udviklingen af fremtidens dæk højt, og at vores ingeniører og teknikere arbejder på højtryk på at gøre gummiproduktionen mere bæredygtig", siger Georg Nielsen. PR-foto..

”Der er blevet fremavlet og forædlet en helt særlig russisk mælkebøtte, hvis rødder har nogle helt unikke egenskaber, vi kan bruge til at udvikle naturgummi. Målet er på sigt at matche udbyttet fra det konventionelle gummitræ, der vokser i troperne”, siger Georg Nielsen, der er adm. direktør hos Continental Dæk Danmark.

Læs også: Bring går over til CO2-fri transport

Siden projektets fødsel for godt fem år siden har Taraxagum produceret flere testpartier af dæk til blandt andet personbiler og transportsektoren. Og det har fået verden til at spærre øjnene op for de bæredygtige dæk.

Nu belønner University of Münster projektet med en såkaldt transfer-pris og en medfølgende pengegevinst på 10.000 euro. Begrundelsen er, at projektet formår at få bioteknologi og kommercielle interesser til at gå hånd i hånd.

Gummiproduktionen skal være mere bæredygtig
Og Continental har stor planer for fremtiden og mælkebøtteproduktionen. Virksomheden satser på, at den første serie af mælkebøttedæk kommer på markedet om fem år.

”Mælkebøtten kan dyrkes flere steder i verden – også Nordeuropa – og vi kan derfor minimere de lange transporter fra troperne, hvilket vil reducere CO2-udslippet betydeligt”, fortæller Georg Nielsen.

Senest fremlagde Continental planerne for et forskningsanlæg i Meckelburg-Vorpommern, hvor der skal forskes videre i fremstillingen af gummi fra den russiske mælkebøtteplante. Et anlæg, Continental forventer at investere 35 millioner euro i, hvilket svarer til 261 millioner kr.

”De store investeringer afspejler, at Continental prioriterer udviklingen af fremtidens miljøvenlige og intelligente dæk højt, og at vores ingeniører og teknikere sammen med vores samarbejdspartnere arbejder på højtryk på at gøre gummiproduktionen mere bæredygtig”, siger Georg Nielsen.

- EST

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

29.10.2024CSR.dk

Sweco lancerer Det Planetære Projekt: Et tværfagligt innovationsprojekt om den fremtidige indretning af Danmarks areal

28.10.2024CSR.dk

Brancheforening lancerer betaversion af beregner for klimaaftryk på reklamemarkedet

28.10.2024Arrow ECS Denmark

Sponseret

Fra Overforbrug til Optimering: Sådan Kan Virksomheder Reducere CO2 og Øge Effektiviteten

25.10.2024Schneider Electric

Sponseret

AI kræver en fundamental omstilling i opbygningen og driften af datacentre

25.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Dansk iværksætter vil revolutionere den globale blomsterindustri

25.10.2024CSR.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Praksis hos Kids-World – Sådan ansætter vi de unge

Mød Sanne Aldenborg, lagerchef i Kids-World, der fortæller om virksomhedens strategi og arbejde med at ansætte unge medarbejdere. Både dem på 13-14 år og dem, der har brug for lidt ekstra støtte.

Dato

31.10.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Cemasys.com
Webinar
How to master your CSRD reporting with essential tips from experts.

At this stage, the question is no longer why to begin the CSRD process, but how to get started and what key factors to consider as you move toward compliance. In relation to the launch of our CSRD-application, we are pleased to invite you to an insightful webinar. Sign up in the link below!

Dato

31.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie