Bæredygtighedschef skal sætte turbo på den grønne omstilling i Solar Danmark

Målet er allerede på plads. Den danske sourcing og servicevirksomhed Solar A/S skal være netto-nul udledende i sin egen drift og reducere CO2e med 25 pct. på tværs af værdikæden i 2030. Og nu skal en bæredygtighedschef hjælpe udviklingen på vej - både internt og overfor kunderne.

Denise Goldby er pr. 1. marts ansat som Head of Sustainability i Solar Danmark. Foto: Denise Goldby

Arbejdet med bæredygtighed er et emne, der fylder meget i hverdagen for de fleste virksomheder, og det kræver, at man gør en indsats. Solar, der leverer løsninger inden for el, vvs, klima og energi, har plantet en skov som et synligt bevis på en af selskabets indsatser i forhold til den grønne omstilling.

Nu skal Denise Goldby som nyansat bæredygtighedschef i Danmark være med til at sætte spot på de utallige mindre og større indsatser, der skal til, for at Solar kan nå sin egen klima-målsætning og samtidig hjælpe sine kunder til at nå i mål med deres.

Imødekomme vores kunders behov

”Bæredygtighed er en vigtig del af vores strategi. Vi arbejder tæt sammen med vores kunder og leverandører for at støtte den grønne omstilling med såvel produkter, viden, support og kurser. Med ansættelsen af Denise vil vi sætte turbo på arbejdet med at klarlægge og imødekomme vores kunders behov med hensyn til grøn omstilling og nedbringelse af CO2e-emissioner,” siger Carsten Leonhard Antonisen, Senior Vice President, MD Solar Danmark.

Denise Goldby er ved at færdiggøre en MBA i bæredygtighed fra CBS og har 15 års erfaring i Solar A/S, hvor hun også er valgt som medarbejderrepræsentant i selskabets bestyrelse. Hun er derfor godt rustet til jobbet som bæredygtighedschef.

Kundens samarbejdspartner

“Jeg skal i mit nye job arbejde på, hvordan vi kan få bæredygtighed endnu mere ind som en integreret del af den måde, vi driver virksomhed på.

Bæredygtighed er kompleks, tidskrævende og et meget vigtigt emne. Og vi vil gerne hjælpe vores kunder - vi vil gerne tage ansvar - og være kundens samarbejdspartner på rejsen,” siger hun.

Og fordi bæredygtigheds-tiltag kan være vidt forskellige fra virksomhed til virksomhed, handler det for Denise Goldby om at lytte til de enkelte kunders ønsker og indsamle data:

Også mindre virksomheder bliver ramt

“Det er en ny verden, vi bevæger os ud i. Nogle virksomheder er - måske fordi de er store og har flere ressourcer - længere fremme på bæredygtighedsagendaen end mindre og mellemstore virksomheder. Vi kommer til at hjælpe alle vores kunder på vej, men jeg tænker, at det i starten er de mindre og mellemstore, jeg kommer til at have størst fokus på.”

Det kan f.eks. være i forbindelse med ESG-rapportering, der for større virksomheder bliver et lovkrav fra 1. januar 2024, når CSR-direktivet med fælleseuropæiske standarder for bæredygtigheds-rapportering træder i kraft. Men det vil også smitte af på mange mindre virksomheder, der måske er underleverandører til større - eller som bliver mødt af kravet i forbindelse med udbud af offentlige arbejder.

“Vi kommer også til at supportere vores kunder i forhold til de krav om produktindsigt, der kommer i forbindelse med det stadigt voksende antal regler omkring bæredygtigt byggeri,” siger bæredygtighedschefen, der tiltrådte den nyoprettede stilling den 1. marts.

Internt i virksomheden vil medarbejderne opleve, at Denise Goldby løbende holder dem underrettet om virksomhedens tiltag og de mange informationer, der løbende kommer på bæredygtighedsområdet. “Jeg ser det som en kontinuerlig proces, som vi vil understøtte både gennem kurser for medarbejderne og gennem en løbende informationsstrøm,” siger hun.

Målbare indsatser

Men Denise starter ikke med et hvidt stykke papir. Solar A/S har allerede roadmaps for bæredygtighedstiltag kørende på flere områder.

Et af de tiltag, der allerede er implementeret, er konceptet “Fastbox”, hvor Solar leverer ordrer til kunderne på elcykler eller med elbiler. “Det er med til at fremme den grønne omstilling nu og her. Og det er målbart,” konstaterer hun.

Målbar er også effekten af Solars skovplantning. Som mange andre bæredygtighedstiltag kommer effekten ikke lige med det samme, men de er vigtige for at nå i mål.

Om Solar A/S:

Solar-koncernen har hovedsæde i Danmark, havde i 2023 en omsætning på ca. 13,0 mia. kroner og beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere i seks lande, heraf 826 i Danmark. Solar er committed ift. Science Based Targets initiative og er noteret på Nasdaq Copenhagen med kortnavn SOLAR B.

Solar har plantet 116.000 træer lidt uden for firmaets hovedkvarter i Vejen. Foto: Christian Agerskov Munk, HedeDanmark

29.04.2024Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

11.03.2024Solar Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedschef skal sætte turbo på den grønne omstilling i Solar Danmark

12.02.2024Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar Sustainability Report 2023

25.08.2023Solar Danmark A/S

Sponseret

Bliv klar til ESG-rapportering med særligt kursusforløb fra Solar School

19.04.2023Solar Danmark A/S

Sponseret

Ny uddannelse skal sikre fremdrift i grøn omstilling

10.02.2023Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar Sustainability Report 2022