31.03.2021  |  Strategi & ledelse

Bankrådgivere skal kunne vejlede kunder i bæredygtighed

Ny klimauddanelse skal sikre højt vidensniveau indenfor bæredygtighed blandt erhvervsrådgivere og privatrådgivere i banksektoren.

Fra maj til september forløber et pilotprojekt, hvor 20 erhvervsrådgivere fra banksektoren skal gennemgå en klimauddannelse.

Det skriver Børsen Bæredygtig.

Den efterfølgende plan er at uddanne resten af landets flere tusinde erhvervsrådgivere og derefter privatrådgiverne.

Uddannelsen er centreret omkring bæredygtighed, klima og grøn omstilling.

“Det vi skal som finanssektor, er jo at understøtte private og virksomheder, og det koster jo penge at omstille sig til bæredygtighed. Og hvem har en bedre indgang til at sparre om at få en bæredygtig økonomi til at fungere end den finansielle sektor,” siger Kent Petersen, der er formand for de bankansattes fagforbund Finansforbundet, som er ophav til ideen om at uddanne danske bankrådgivere i bæredygtighed.

Læs også: Til trods for klimapolitikker, der støtter op om Paris-aftalen, investerer de store banker fortsat massivt i fossil energi

Danske Bank har lavet lignende uddannelse for sine 400 erhvervsrådgivere med henblik på at kunne rådgive deres kunder i en grønnere og dermed mere konkurrencedygtig retning.

Kent Petersen forventer, at det primært bliver SMV’erne, der kommer til at drage fordel af erhvervsrådgivernes øgede viden indenfor bæredygtighed, da de ofte ikke selv har ressourcerne in-house.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere