02.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Batterivirksomhed vinder nystiftet bæredygtighedspris på hi messen

VisBlue er netop blevet udpeget som vinder af ’hi Sustainable Development Award 2019’ for udviklingen af bæredygtig batteriteknologi til industrien. Prisen blev uddelt på hi-messens åbningsdag tirsdag 1. oktober.

For udviklingen af et såkaldt redox flow-batteri, der bidrager til den bæredygtige omstilling af industrien, modtog virksomheden VisBlue tirsdag hi Tech & Industry Scandinavia’s nystiftede pris ’hi Sustainable Development Award 2019’.

Læs også: Industrimesse uddeler ny pris for bæredygtighed

Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for såvel mennesker og dyr som miljø og klima.

”Det er en stor ære at stå her i dag og vinde den her pris. Det er ikke kun mig, men selvfølgelig hele holdet, der har den grønne omstilling som DNA og forsøger at leve op til det hver eneste dag. Og jeg håber, at I alle sammen vil hjælpe med at føre de her mål ud i verden”, sagde CEO og Co-Founder i VisBlue, Søren Bødker, til overrækkelsen.

Den aarhusianske virksomhed er blevet udpeget af en ekspertjury og modtager prisen for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskydende strøm fra vedvarende energikilder og frigive den igen efter behov.

VisBlues batteriløsning sikrer en stabil adgang til den strøm, der genereres fra vedvarende energikilder, og virksomheden er ifølge juryen således med til at sikre en bedre adgang til og udnyttelse af bæredygtig og pålidelig strøm.

Lagrer strømmen i en væske
I modsætning til gængse batterityper, hvor energien gemmes i et solidt materiale, lagrer VisBlue strømmen i en væske, der hovedsageligt består af vand. Dermed kan batteriet hverken brænde eller eksplodere, hvilket gør det sikkert at placere batteriet i tæt befolkede og -bebyggede områder.

Batteriet kan samtidig operere i et stort temperaturspænd, hvilket giver fleksibilitet i forhold til installationer verden over. Desuden er batteriets levetid væsentlig længere end andre batterityper – minimum 20 år.

Batterierne kan også være med til at udbygge decentral energiforsyning baseret på rene energikilder i lande, der ikke i forvejen har en central energi-infrastruktur, som f.eks. fjernvarmeværker.

Hi Sustainable Development Award 2019 blev overrakt i forbindelse med hi-messens åbningsdag i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger 50.000 kr.

Læs også: Vestas i samarbejde med Tesla om energilagring

Foruden VisBlue var R&D Engineering, Chr. Hansen, InnospeXion og Bio-Circle Surface også med i opløbet til at modtage den nye bæredygtighedspris.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere