10.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Case: Boligforening scorer 1,7 mio. kr. på at skifte armaturer

Indhold fra partner Hvad er dette?

En udskiftning af vandhaner og brusere i 733 lejligheder har sparet Lejerbo Boligforening i Hvidovre for 1,7 mio. kr. om året. Det giver penge til istandsættelse og renovering.

1,7 mio. kr. om året. Så mange penge sparer Lejerbo Boligforenings afdeling 44 i Hvidovre, efter samtlige af dens 733 lejligheder har fået skiftet vandhaner og brusere ud med nye, der er miljøvenlige.

Beløbet kommer af, at de nye armaturer sparer 33 procent på forbruget af det kolde vand, mens besparelsen på det varme vand løber op i 41 procent uden at forringe komforten.

Økonomisk sparer det boligforeningen for 974.400 kr. om året i vand og 700.000 kr. i energi på at varme det varme vand op.

Svært ved at få armene ned

Udskiftningen blev sat i gang efter et fire måneders forsøg med de nye energirigtige armaturer i 16 af afdelingens lejemål.

Boligforeningens ledelse havde nemlig svært ved at få armene ned over resultatet, som netop lød på en besparelse på 33 procent på det kolde vand og 41 procent på det varme.

Det resultat er senere blevet verificeret af Teknologisk Institut, som mener, at den største besparelse kommer af udskiftningen af brusearmaturerne.

Udgifterne til de mange nye vandhaner og brusere tjente sig ind på et-to år.

Lejerbo Boligforening vil nu bruge de sparede penge på istandsættelse og renovering af sine lejligheder.

Læs også: Københavnske skoler i kamp mod vandspild

Mere fra FM Mattsson Mora Group Danmark

FM Mattsson Mora Group Danmark

http://damixa.dk

Damixa, FM Mattson og Mora er de kendte armaturbrands, der tilsammen udgør FM Mattsson Mora Group Danmark. Gruppen er Nordens førende producent af armaturer, og sælger, fremstiller og produktudvikler vandhaner og termostater af højeste kvalitet og med nordiske rødder. Den 150 år gamle svenske koncern købte i 2014 danske Damixa, der blev grundlagt i 1932 og fortsat producerer danskdesignede vandhan…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere