14.08.2018  |  Klima, miljø og energi

BoP-ekspert bliver gæsteprofessor i Aalborg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den verdensberømte professor og medopfinder af begrebet BoP (Base of the Pyramid, Stuart Hart, bliver gæsteprofessor ved Aalborg Universitet. Her skal han arbejde sammen med access2innovation om initiativet "4 SDG Partnerships".

Stuart Hart bliver tilknyttet Institut for Planlægning ved Aalborg Universitet senere på måneden for at lede det nyoprettede initiativ 4 SDG Partnerships - et samarbejde mellem Aalborg Universitet og University of Vermont, hvor Stuart Hart normalt er tilknyttet.

Initiativet skal skabe en aktionsdrevet innovationsplatform, der kan tilvejebringe viden, metodik og praktisk træning i forhold til bæredygtig innovation i partnerskaber.

4 SDG Partnerships tager udgangspunkt i access2innovation, der er et veletableret bindeled mellem forskningsverdenen, private virksomheder, humanitære organisationer og offentlige institutioner og myndigheder.

- Den danske tilgang til partnerskabsdrevet innovation har nogle lovende potentialer i forhold til at kunne skaleres op på globalt plan, siger Stuart Hart. Jeg ser frem til at kunne være med til at understøtte forskningsdelen og give konkret viden til de organisationer og virksomheder, der arbejder ambitiøst med at nå FNs bæredygtighedsmål.

- Det er et scoop for os at kunne tiltrække en kapacitet son Stuart Hart, siger Arne Remmen, der er professor ved Institut for Planlægning ved Aalborg Universitet. Han er anerkendt verden over som den mest vidende og betydningsfulde forsker på BoP-området.

- Vi har gennem ti år arbejdet med at teste og udvikle vores tilgang til innovationsprocessen i tæt samarbejde med studerende og PhD-studerende. Med Stuart Hart får vi adgang til forksningsbaseret viden, som vi kan bruge i vores daglige arbejde med innovative partnerskaber, siger Jacob Ravn, der er direktør for access2innovation.

Læs mere om Stuart Hart på Wikipedia.

Stuart Hart deltager desuden på konferencen PEOPLE PROFIT PLANET i Aalborg 10.- 11. august 2018.

Mere fra Access2innovation

Access2innovation

https://www.access2innovation.com/

Foreningen Access2innovation har siden 2007 arbejdet for at samle forskere, humanitære organisationer og private virksomheder i innovative partnerskaber for at skabe bæredygtige løsninger i udviklingslande. Foreningen er forankret i Aalborg og tæller blandt andet Røde Kors, Verdensnaturfonden, Dansk Industri, CBS, Aalborg Universitet, Københavns Universi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere