14.08.2018 | Klima, miljø og energi
BoP-ekspert bliver gæsteprofessor i Aalborg
Indhold fra partner Hvad er dette?
Den verdensberømte professor og medopfinder af begrebet BoP (Base of the Pyramid, Stuart Hart, bliver gæsteprofessor ved Aalborg Universitet. Her skal han arbejde sammen med access2innovation om initiativet "4 SDG Partnerships".
Stuart Hart bliver tilknyttet Institut for Planlægning ved Aalborg Universitet senere på måneden for at lede det nyoprettede initiativ 4 SDG Partnerships - et samarbejde mellem Aalborg Universitet og University of Vermont, hvor Stuart Hart normalt er tilknyttet.
Initiativet skal skabe en aktionsdrevet innovationsplatform, der kan tilvejebringe viden, metodik og praktisk træning i forhold til bæredygtig innovation i partnerskaber.
4 SDG Partnerships tager udgangspunkt i access2innovation, der er et veletableret bindeled mellem forskningsverdenen, private virksomheder, humanitære organisationer og offentlige institutioner og myndigheder.
- Den danske tilgang til partnerskabsdrevet innovation har nogle lovende potentialer i forhold til at kunne skaleres op på globalt plan, siger Stuart Hart. Jeg ser frem til at kunne være med til at understøtte forskningsdelen og give konkret viden til de organisationer og virksomheder, der arbejder ambitiøst med at nå FNs bæredygtighedsmål.
- Det er et scoop for os at kunne tiltrække en kapacitet son Stuart Hart, siger Arne Remmen, der er professor ved Institut for Planlægning ved Aalborg Universitet. Han er anerkendt verden over som den mest vidende og betydningsfulde forsker på BoP-området.
- Vi har gennem ti år arbejdet med at teste og udvikle vores tilgang til innovationsprocessen i tæt samarbejde med studerende og PhD-studerende. Med Stuart Hart får vi adgang til forksningsbaseret viden, som vi kan bruge i vores daglige arbejde med innovative partnerskaber, siger Jacob Ravn, der er direktør for access2innovation.
Læs mere om Stuart Hart på Wikipedia.
Stuart Hart deltager desuden på konferencen PEOPLE PROFIT PLANET i Aalborg 10.- 11. august 2018.
Klima, miljø og energi
Brug krisen til at udvikle virksomheden til nye vækstmarkeder
Står du som lille eller mellemstor dansk virksomhed med en timeout på grund af Covid-19? Så er det måske nu, du skal udvikle dine produkter til de hastigt voksende afrikanske vækstmarkeder.
Indhold fra partner
Supply chain

Dansk virksomhed udvikler IT-løsning til UNHCR og Vodafone Foundation
Instant Network Schools er et stort undervisningsprojekt, der drives af UNHCR med støtte fra Vodafone Foundation. INS giver kvalitetsundervisning med moderne hjælpemidler til over 60.000 flygtningebørn i Afrika. Softwaren er udviklet af danske Viewworld.
Indhold fra partner
Samfund

PIVØ financing for new projects
access2innovation is happy to announce a new batch of Danish companies that will be gaining support from the PIVØ-programme.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sidste afkørsel før afgrunden
Ny webdokumentar om, hvorfor det er gået så galt for planeten - og hvad vi kan gøre. Med bl.a. Peter Lund Madsen, Tor Nørretranders, Rasmus Willig og en række førende danske forskere.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Solarsack and Caritas in innovative partnership for clean water
The Danish start-up Solarsack and the international NGO Caritas are initiating a project that aims at bringing clean water to developing countries and support local economy.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Dansk betalingstoilet på vej til Kenyas slum
Efter fire år på markedspladsen i Kasese, er den dansk udviklede sanitetsløsning One Stop Shop nu på vej til Kenya. Her skal den i første omgang sørge for bedre sanitet til beboerne i det enorme slumområde Kibera i Nairobi.
Indhold fra partner