01.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Burgerkæden Max Burgers får FN’s Global Action Award

Svensk burgerkæde med flere danske restauranter hædres af FN for sin klimakamp. Kæden tilbyder blandt andet klimakompensation og kødfrie alternativer.

Svenske Max Burgers, der har tre restauranter i Danmark, er en af prismodtagerne af FN’s Global Action Award.

Burgerkæden får prisen for sit klimapositive arbejde. Og det er da også en velfortjent hæder at få, da burgerkæden er den eneste europæiske virksomhed blandt 15 prismodtagere, det oplyser Max Burgers i en pressemeddelelse.

Læs også: Danfoss skærer 45 procent af CO2-udledningen

”Som den første i verden, fungerer deres klimapositive menu som en ledestjerne mod en mere bæredygtig fremtid for alle,” siger Niclas Svenningsen. Han er chef for UN Climate Change Global Climate Action Programme og fortsætter:

“Ved at give gæsterne mulighed for bedre at forstå madens klimapåvirkning, leder Max vejen når det gælder om at måle, reducere og kompensere deres CO2 -aftryk.”

Ambitiøs klimapolitik

Max Burgers har længe haft fokus på sit klimaaftryk. Helt tilbage i 2008 begyndte burgerkæden at klimamærke sin menu og kompensere for sit CO2-udtryk.

"Jeg kan ikke forestille mig en vigtigere pris for Max’ klimaarbejde end det, vi nu får fra FN, siger Kaj Török, informations- og bæredygtighedschef på MAX Burgers. Det giver ikke kun os et rygstød, men det giver hele bevæglesen af klimapositive virksomheder et enormt skulderklap. Næste skridt for os er at arbejde med en global standard for klimapositiv, siger han.

Læs også: 54 virksomheder skubber på for ambitiøse klimamål

I 2016 femdobbelde kæden sit udvalg af kødfri alternativer. De kødfrie menuer skal være med til at reducere burgerkædens klimapåvirkning med 30 procent i løbet af syv år, så de er i overensstemmelse med FN’s klimamål.

I juni 2018 gjorde Max Burgers hele menuen klimapositiv. I Sverige har Max Burgers næsten 100 restauranter og et væsentligt lavere antal i Norge og Danmark.

- MGC

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere