09.02.2023 | Kommunikation
Byggecentre lægger om: Gør det grønne valg nemt og tydeligt
Med støtte fra Bo Bæredygtigt skal fire byggecentre i 2023 formidle viden om bæredygtige materialevalg til kunderne på nye, forskellige måder. Det skal hjælpe danskerne til i højere grad at vælge bæredygtige materialer og løsninger, når de bygger nyt eller renoverer.
Havnens Hænder, XL-Byg Brejnholt, Davidsen Tømmerhandel og Bygma er de fire virksomheder, der sætter ekstra fokus på formidling af de bæredygtige valg i 2023. Foto: Lisbeth Holten/Realdania
Når danskerne renoverer, bygger om eller bygger nyt, indebærer det en lang række af store beslutninger om omfang, valg af materialer og æstetisk udtryk. Alt sammen noget, der har betydning for klimaaftrykket.
Men selvom mange danskere gerne vil handle mere bæredygtigt, når de skal i gang med at bygge, spænder en manglen på viden ben for de grønne intentioner.
Det vil fire byggecentre nu forsøge at gøre op med, og i år får de støtte til deres projekter af foreningen Realdania og datterselskabet Videncentret Bolius. På den måde kan centrene sætte endnu mere fokus på at udvikle, afprøve og teste nye måder at formidle viden om bæredygtige materialevalg og løsninger.
"Som forbruger er det svært at navigere i klimadagsordenen, især fordi der er mange forskellige interesser, som forsøger at påvirke agendaen. Med dette samarbejde vil vi forsøge at trække et ellers komplekst emne ned på jorden, og hjælpe vores kunder med at forstå, hvordan deres materialevalg kan påvirke klimaet,” siger Mikkel Bang Hedelund, der er bæredygtighedschef i Davidsens Tømmerhandel, i en pressemeddelelse.
Havnens Hænder, XL-Byg Brejnholt, Davidsen Tømmerhandel og Bygma er de fire virksomheder, der sætter ekstra fokus på formidling af de bæredygtige valg i 2023, hvilket betyder at aktiviteterne vil blive rullet ud på tværs af 94 butikker.
Læs også: Samlet byggebranche sætter grønnere retning for branchen med 12 anbefalinger
Der vil blandet andet være fysiske arrangementer, en digital videnportal for biobaseret byggeri, animerede film om biobaserede materialer, one-pagers og digitale kampagner på sociale medier, som kan understøtte en god dialog med kunderne og give dem mere viden om bæredygtighed.
"Der ligger et stort potentiale i at gøre opmærksom på de mere bæredygtige valg, når vi skal renovere eller bygge nyt. Byggecentret er et rigtig godt sted at sætte ind, fordi det er der, de fleste af os søger vejledning om materialer," siger Vera Noldus, projektchef i Realdania.
Projektet er blevet til i samarbejde med brancheforeningen Danske Byggecentre og er en del af den samlede indsats Bo Bæredygtigt, som Realdania og Videncentret Bolius står bag.
- KCP
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.