09.02.2023  |  Kommunikation

Byggecentre lægger om: Gør det grønne valg nemt og tydeligt

Med støtte fra Bo Bæredygtigt skal fire byggecentre i 2023 formidle viden om bæredygtige materialevalg til kunderne på nye, forskellige måder. Det skal hjælpe danskerne til i højere grad at vælge bæredygtige materialer og løsninger, når de bygger nyt eller renoverer.

Når danskerne renoverer, bygger om eller bygger nyt, indebærer det en lang række af store beslutninger om omfang, valg af materialer og æstetisk udtryk. Alt sammen noget, der har betydning for klimaaftrykket.

Men selvom mange danskere gerne vil handle mere bæredygtigt, når de skal i gang med at bygge, spænder en manglen på viden ben for de grønne intentioner.

Det vil fire byggecentre nu forsøge at gøre op med, og i år får de støtte til deres projekter af foreningen Realdania og datterselskabet Videncentret Bolius. På den måde kan centrene sætte endnu mere fokus på at udvikle, afprøve og teste nye måder at formidle viden om bæredygtige materialevalg og løsninger.

"Som forbruger er det svært at navigere i klimadagsordenen, især fordi der er mange forskellige interesser, som forsøger at påvirke agendaen. Med dette samarbejde vil vi forsøge at trække et ellers komplekst emne ned på jorden, og hjælpe vores kunder med at forstå, hvordan deres materialevalg kan påvirke klimaet,” siger Mikkel Bang Hedelund, der er bæredygtighedschef i Davidsens Tømmerhandel, i en pressemeddelelse.

Havnens Hænder, XL-Byg Brejnholt, Davidsen Tømmerhandel og Bygma er de fire virksomheder, der sætter ekstra fokus på formidling af de bæredygtige valg i 2023, hvilket betyder at aktiviteterne vil blive rullet ud på tværs af 94 butikker.

Læs også: Samlet byggebranche sætter grønnere retning for branchen med 12 anbefalinger

Der vil blandet andet være fysiske arrangementer, en digital videnportal for biobaseret byggeri, animerede film om biobaserede materialer, one-pagers og digitale kampagner på sociale medier, som kan understøtte en god dialog med kunderne og give dem mere viden om bæredygtighed.

"Der ligger et stort potentiale i at gøre opmærksom på de mere bæredygtige valg, når vi skal renovere eller bygge nyt. Byggecentret er et rigtig godt sted at sætte ind, fordi det er der, de fleste af os søger vejledning om materialer," siger Vera Noldus, projektchef i Realdania.

Projektet er blevet til i samarbejde med brancheforeningen Danske Byggecentre og er en del af den samlede indsats Bo Bæredygtigt, som Realdania og Videncentret Bolius står bag.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere