07.11.2013  |  Klima, miljø og energi

To cleantech-klynger indgår strategisk samarbejde

Danske cleantech-løsninger får i fremtiden bedre udviklings- og eksportbetingelser. Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster har indgået et tæt samarbejde, og det første skridt er taget til en mulig fremtidig fusion.

’Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger"

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand Lean Energy Cluster.

Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster har indgået en strategisk samarbejdsaftale. Det betyder, at de i fremtiden arbejder målrettet for, at danske cleantech-løsninger kommer ud på verdensmarkedet og skaber vækst og beskæftigelse i danske virksomheder.

De to klynger vil desuden arbejde tæt sammen om at udvikle nye cleantech-løsninger. Samtidig vil de tilrettelægge besøgsprogrammer for udenlandske delegationer og understøtte eksportfremstød på tværs af grænser i hele verden. Det skal samlet vise bredden og kvaliteten i den danske underskov af cleantech-løsninger. De to klynger vil udvikle fælles projekter, understøtte eksportfremstød og sikre den nationale og internationale bevågenhed på dansk cleantech. 
 
Klyngerne har bred erfaring internationalt
Lean Energy Cluster har for ganske nyligt været på eksportfremstød i Myanmar, der er et interessant marked for danske, teknologiske løsninger, fordi landets infrastruktur kræver massive investeringer. Dette giver et stort potentiale for danske virksomheder, som allerede har bred erfaring i at levere bæredygtige løsninger.

Copenhagen Cleantech Cluster har en lang erfaring i at skabe strategiske alliancer på tværs af grænser og har ageret som det foretrukne one point of entry for en lang række internationale samarbejdspartnere inden for cleantech. Senest er initiativet Complex Cleantech Solutions lanceret for at trænge igennem på bl.a. det indiske marked. Copenhagen Cleantech Cluster har desuden stiftet The International Cleantech Network, et netværk bestående af 13 internationale cleantech-klynger
 
Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand Lean Energy Cluster, siger i en pressemeddelelse:
"Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger."
 
Anders Eldrup, Bestyrelsesformand Copenhagen Cleantech Cluster, udtaler i samme meddelelse:
"Samarbejdet mellem Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster forener nogle af Danmarks stærkeste aktører inden for cleantech. Fremover vil vores grønne løsninger derfor komme endnu længere ud i verden, og vi vil styrke modtagelsen af de mange interesserede udenlandske virksomheder og investorer."
 
Klyngevirksomheder er mere innovative
I den nye danske klyngestrategi udarbejdet af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser fremgår det, at virksomheder i klynger er mere innovative end virksomheder, der ikke deltager i sådanne samarbejder.

Nøglen til fremtidig vækst for danske virksomheder, er derfor at indgå i fælles samarbejder med andre virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører. Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster samler de interessenter, der udvikler, fremstiller og sælger klimaløsninger. Det sker på tværs af sektorer som cleantech, IT, transport og landbrug. Virksomhederne får en lettere adgang til at skabe innovative løsninger sammen, bliver opdateret med den nyeste forskningsmæssige viden og får mulighed for at afprøve deres løsninger via test- og demonstrationsfaciliteter.

- UB
 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere