07.11.2013 | Klima, miljø og energi
To cleantech-klynger indgår strategisk samarbejde
Danske cleantech-løsninger får i fremtiden bedre udviklings- og eksportbetingelser. Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster har indgået et tæt samarbejde, og det første skridt er taget til en mulig fremtidig fusion.
Fremover vil Danmarks grønne løsninger komme bredere ud, siger Anders Eldrup som kommentar til det nye strategiske samarbejde.,
Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger"
Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster har indgået en strategisk samarbejdsaftale. Det betyder, at de i fremtiden arbejder målrettet for, at danske cleantech-løsninger kommer ud på verdensmarkedet og skaber vækst og beskæftigelse i danske virksomheder.
De to klynger vil desuden arbejde tæt sammen om at udvikle nye cleantech-løsninger. Samtidig vil de tilrettelægge besøgsprogrammer for udenlandske delegationer og understøtte eksportfremstød på tværs af grænser i hele verden. Det skal samlet vise bredden og kvaliteten i den danske underskov af cleantech-løsninger. De to klynger vil udvikle fælles projekter, understøtte eksportfremstød og sikre den nationale og internationale bevågenhed på dansk cleantech.
Klyngerne har bred erfaring internationalt
Lean Energy Cluster har for ganske nyligt været på eksportfremstød i Myanmar, der er et interessant marked for danske, teknologiske løsninger, fordi landets infrastruktur kræver massive investeringer. Dette giver et stort potentiale for danske virksomheder, som allerede har bred erfaring i at levere bæredygtige løsninger.
Copenhagen Cleantech Cluster har en lang erfaring i at skabe strategiske alliancer på tværs af grænser og har ageret som det foretrukne one point of entry for en lang række internationale samarbejdspartnere inden for cleantech. Senest er initiativet Complex Cleantech Solutions lanceret for at trænge igennem på bl.a. det indiske marked. Copenhagen Cleantech Cluster har desuden stiftet The International Cleantech Network, et netværk bestående af 13 internationale cleantech-klynger
Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand Lean Energy Cluster, siger i en pressemeddelelse:
"Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger."
Anders Eldrup, Bestyrelsesformand Copenhagen Cleantech Cluster, udtaler i samme meddelelse:
"Samarbejdet mellem Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster forener nogle af Danmarks stærkeste aktører inden for cleantech. Fremover vil vores grønne løsninger derfor komme endnu længere ud i verden, og vi vil styrke modtagelsen af de mange interesserede udenlandske virksomheder og investorer."
Klyngevirksomheder er mere innovative
I den nye danske klyngestrategi udarbejdet af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser fremgår det, at virksomheder i klynger er mere innovative end virksomheder, der ikke deltager i sådanne samarbejder.
Nøglen til fremtidig vækst for danske virksomheder, er derfor at indgå i fælles samarbejder med andre virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører. Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster samler de interessenter, der udvikler, fremstiller og sælger klimaløsninger. Det sker på tværs af sektorer som cleantech, IT, transport og landbrug. Virksomhederne får en lettere adgang til at skabe innovative løsninger sammen, bliver opdateret med den nyeste forskningsmæssige viden og får mulighed for at afprøve deres løsninger via test- og demonstrationsfaciliteter.
- UB
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Omfattende sag om greenwashing varsler nye tider
Deutsche Banks investeringsarm blev sidste dag i maj ransaget og beskyldt for omfattende greenwashing. Samtidig melder de amerikanske myndigheder om en stramning af reglerne for markedsføring af ESG-mærkede investeringer.
Menneskerettigheder

Millioner af pensionspenge i Nestlé trods afsløringer om børnearbejde
Danmarks ti største pensionssselskaber har aktier i Nestlé. Det er på trods af, at virksomheden fortsat køber kakaobønner, som er høstet af afrikanske børnearbejdere.
Menneskerettigheder

Gode råd til at undgå anklager om pinkwashing
Når Copenhagen Pride begynder på lørdag, vil der med sikkerhed komme kritik af virksomheder, der vælger at deltage. Pinkwashing - lyder anklagen, som CBS-forsker har flere råd til, hvordan virksomheder kan undgå.
Klima, miljø og energi

Flykoncern tilbyder grøn flybillet
Lufthansagruppen tester i øjeblikket en grøn flybillet, hvor CO2-kompensationen er inkluderet i prisen.
Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Få butikker og forhandlere har bæredygtige produkter
Det er flere steder svært som forbruger at træffe mere bæredygtige valg, når der skal shoppes. Det viser undersøgelse, som ifølge bureauet bag bør være et wake-up-call for danske forhandlere og butikker.
Klima, miljø og energi

Forskere protesterer mod EU: Lad være med at ofre den grønne omstilling
Forskere har i et åbent brev kritiseret EU for at overveje at sætte den grønne omstilling i landbruget på pause i kølvandet på krigen i Ukraine og risikoen for en fødevarekrise.