02.02.2022  |  Strategi & ledelse

Codan og Privatsikring øger bæredygtighedsindsats med store krav til leverandører

Codan og datterselskabet Privatsikring vil med en ny bæredygtighedsstrategi skabe ekstra fokus på forpligtigelser mellem selskaberne og skadesleverandører. Kunden kan fortsat vælge frit, men skal gøres opmærksomme på, at leverandørerne ikke alene skal overholde strenge kvalitetskrav, men også agerer bæredygtigt.

Når bygninger bliver ramt af brand, voldsomme storme og oversvømmelser, og skal genopføres vejer det tungt i klimaregnskaber med udledning af CO2. Ifølge FN står byggesektoren globalt for 39 procent af al energirelateret CO2-udledning. Derfor har Codan sammen med og drevet fra datterselskabet Privatsikring udrullet en ny strategi for, hvordan deres leverandører skal være med til at bidrage til en nedbringelse af klimaaftrykket.

Læs også: Meyers vil være Nordens første, store fødevare-B Corp

"Forsikringsbranchen er jo ikke i sig selv en stor udleder, selvom vi selvfølgelig er i gang med at gennemgå hele forretningen for at se, hvor vi kan sætte ind med bæredygtige tiltag. Men der, hvor vi for alvor kan opnå den største effekt af CO2-reduktion inden for kort tid, er selvsagt indenfor byggesektoren. Derfor begynder vi primo februar udrulningen af klare, bæredygtige mål sammen med vores leverandører", siger skadedirektør i Codan Henrik Bundgaard og tilføjer:

"Vi har heldigvis et leverandørnetværk, som også selv ønsker at bidrage mere til den grønne omstilling. Så dette er ikke noget, vi trækker ned over hovedet på dem. Det er en proces, hvor vi sammen finder de bedste løsninger, så vi får sammensat de bedste koncepter og standarder", lyder det.

Samarbejde om forpligtelser
I initiativet forpligter leverandørerne inden for byggeri og håndværk sig eksempelvis til, at mindst 80 procent af alle nedrivningsmaterialer genbruges og 80 procent af det træ, der bliver brugt, er FSC-certificeret.

En af de virksomheder, som indgår i samarbejdet, er entreprenørvirksomheden Raunstrup, som er leverandør af blandt andet tømrer-, maler- og murerarbejde samt håndværkstaksering. Virksomheden har i forvejen en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, og derfor er samarbejdet med Codan og Privatsikring helt oplagt, mener divisionschef Martin K. Madsen:

"Det er en meget spændende proces at gå ind i, og det er godt, at der bliver stillet nogle klare mål, man som leverandør kan navigere efter. Hele samtalen om grønne valg og bæredygtig udvikling er jo super kompleks, så det er meget positivt, at vi kan have nogle gode dialoger og finde de bedste løsninger i fællesskab", siger han.

Codan og Privatsikring vil desuden intensivere sit fokus på at forberede og forsikre danskerne i en verden, der forandrer sig.

Læs også: Verdens mest bæredygtige virksomhed er - igen - fra Danmark

"Den bedste – og mest bæredygtige skade er naturligvis stadigvæk den, der ikke sker. Men vi kommer nok ikke udenom, at der eksempelvis altid vil være brande, storme eller oversvømmelser, som kræver omfangsrige genopførsler og brug af mange materialer. I den forbindelse vil vi gerne sikre os, at oprydningen og genopbygningen foregår på den mindst klimabelastende måde", siger Henrik Bundgaard.

Fremtidens bæredygtige valg
I takt med, at selskabernes øvrige leverandøraftaler skal fornyes, vil andre forsikringsområder blive inddraget i arbejdet med grønnere løsninger. Dette kommer til at være naturligt integreret i Codan og Privatsikrings gængse aftaleprocesser med leverandører og vil fremover være et vurderingsparameter på samme måde som pris og kvalitet er det i dag.

"På den måde vil vores bidrag til en grøn omstilling række længere ind i fremtiden og forpligte alle vores samarbejdspartnere til at dele vores bæredygtige dagsorden", slutter Henrik Bundgaard.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere