02.02.2022 | Strategi & ledelse
Codan og Privatsikring øger bæredygtighedsindsats med store krav til leverandører
Codan og datterselskabet Privatsikring vil med en ny bæredygtighedsstrategi skabe ekstra fokus på forpligtigelser mellem selskaberne og skadesleverandører. Kunden kan fortsat vælge frit, men skal gøres opmærksomme på, at leverandørerne ikke alene skal overholde strenge kvalitetskrav, men også agerer bæredygtigt.
Når bygninger bliver ramt af brand, voldsomme storme og oversvømmelser, og skal genopføres vejer det tungt i klimaregnskaber med udledning af CO2. Ifølge FN står byggesektoren globalt for 39 procent af al energirelateret CO2-udledning. Derfor har Codan sammen med og drevet fra datterselskabet Privatsikring udrullet en ny strategi for, hvordan deres leverandører skal være med til at bidrage til en nedbringelse af klimaaftrykket.
Læs også: Meyers vil være Nordens første, store fødevare-B Corp
"Forsikringsbranchen er jo ikke i sig selv en stor udleder, selvom vi selvfølgelig er i gang med at gennemgå hele forretningen for at se, hvor vi kan sætte ind med bæredygtige tiltag. Men der, hvor vi for alvor kan opnå den største effekt af CO2-reduktion inden for kort tid, er selvsagt indenfor byggesektoren. Derfor begynder vi primo februar udrulningen af klare, bæredygtige mål sammen med vores leverandører", siger skadedirektør i Codan Henrik Bundgaard og tilføjer:
"Vi har heldigvis et leverandørnetværk, som også selv ønsker at bidrage mere til den grønne omstilling. Så dette er ikke noget, vi trækker ned over hovedet på dem. Det er en proces, hvor vi sammen finder de bedste løsninger, så vi får sammensat de bedste koncepter og standarder", lyder det.
Samarbejde om forpligtelser
I initiativet forpligter leverandørerne inden for byggeri og håndværk sig eksempelvis til, at mindst 80 procent af alle nedrivningsmaterialer genbruges og 80 procent af det træ, der bliver brugt, er FSC-certificeret.
En af de virksomheder, som indgår i samarbejdet, er entreprenørvirksomheden Raunstrup, som er leverandør af blandt andet tømrer-, maler- og murerarbejde samt håndværkstaksering. Virksomheden har i forvejen en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, og derfor er samarbejdet med Codan og Privatsikring helt oplagt, mener divisionschef Martin K. Madsen:
"Det er en meget spændende proces at gå ind i, og det er godt, at der bliver stillet nogle klare mål, man som leverandør kan navigere efter. Hele samtalen om grønne valg og bæredygtig udvikling er jo super kompleks, så det er meget positivt, at vi kan have nogle gode dialoger og finde de bedste løsninger i fællesskab", siger han.
Codan og Privatsikring vil desuden intensivere sit fokus på at forberede og forsikre danskerne i en verden, der forandrer sig.
Læs også: Verdens mest bæredygtige virksomhed er - igen - fra Danmark
"Den bedste – og mest bæredygtige skade er naturligvis stadigvæk den, der ikke sker. Men vi kommer nok ikke udenom, at der eksempelvis altid vil være brande, storme eller oversvømmelser, som kræver omfangsrige genopførsler og brug af mange materialer. I den forbindelse vil vi gerne sikre os, at oprydningen og genopbygningen foregår på den mindst klimabelastende måde", siger Henrik Bundgaard.
Fremtidens bæredygtige valg
I takt med, at selskabernes øvrige leverandøraftaler skal fornyes, vil andre forsikringsområder blive inddraget i arbejdet med grønnere løsninger. Dette kommer til at være naturligt integreret i Codan og Privatsikrings gængse aftaleprocesser med leverandører og vil fremover være et vurderingsparameter på samme måde som pris og kvalitet er det i dag.
"På den måde vil vores bidrag til en grøn omstilling række længere ind i fremtiden og forpligte alle vores samarbejdspartnere til at dele vores bæredygtige dagsorden", slutter Henrik Bundgaard.
- MTN
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.