Comwell modtager pris for bæredygtig omstilling

På under et år har Comwells indsats mod en bæredygtig omstilling båret frugt. Således kunne 15 Comwell hoteller den 23. maj tage i mod Det Økologiske Spisemærke i bronze.

I alt kunne 15 Comwell-hoteller - her repræsentanter fra hotellet i Køge - i går modtage Det Økologiske Spisemærke i bronze, efter at hotelkæden sidste år satte gang i en bæredygtig omstilling. Foto: Comwell.

24.05.2017

CSR.dk

Hos Comwell er man bevidste om, at hoteldrift er ressourcekrævende og belastende for miljøet. Derfor igangsatte virksomheden for et år tilbage en strategi om bæredygtig omstilling, som netop er blevet konkret belønnet.

Læs også: Økologiske landbrug vil analysere egen bæredygtighed

I går, mandag d. 23. maj, fik 15 Comwell-hoteller i Danmark således tildelt Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Det betyder, at Comwell fremadrettet kan servere måltider, der er 30-60 procent økologiske, til mere end 600.000 gæster.

Comwells økologiske omstilling er sket på under et år, hvor man startede med en økologiprocent på beskedne 5 procent. I dag er koncernen oppe på 50 procent i gennemsnit:

”Det har givet vores restauranter et kvalitetsløft at arbejde mere bæredygtigt og med økologiske råvarer. Fokus på bæredygtighed er med til at øjne totaloplevelsen for både gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere”, siger Peter Schelde, der er koncernchef i Comwell.

En ansvarlig og bæredygtig forretning
Men den bæredygtige omstillng indebærer ikke kun en økologisk tankegang. Hotelkæden har nemlig udviklet en konkret handlingsplan, hvor de arbejder målrettet mod at skabe en mere ansvarlig og bæredygtig forretning – og det gælder hele driften.

Derfor er alt fra restauranter til rengøring, samarbejdsaftaler, affaldssortering m.m. tænkt ind i den bæredygtige plan.

Således har mere end 200 medarbejdere været på uddannelse, og hotellerne er nu klar til at gå en mere bæredygtig tid i møde.

Bidrag til grønnere fremtid
Ifølge Peter Schelde, sker omstillingen på baggrund af koncernens ønske om at bidrage til en grønnere fremtid:

”Med en bæredygtig omstilling kan en hotelkæde på vores størrelse være med til at gøre en reel forskel for både mennesker og miljø”, siger han og fortsætter:

Læs også: Hilton sparer 3,8 milliarder kroner via intern bæredygtighed

”Vi oplever samtidig, at vores gæster og samarbejdspartnere i stigende grad stiller krav til den måde, vi driver forretning på. De forventer, at vi passer bedre på miljøet i fællesskab. Det er glædeligt at opleve, og vi ønsker selvfølgelig at tage ansvar for at minimere vores ressourceforbrug”.

- EL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

19.11.2025CSR.dk

Greenpeace vinder sager i både Danmark og Norge og bremser ny oliejagt i Nordsøen

17.11.2025Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: Hold dig et skridt foran med vores TechTalks

17.11.2025Forenede Service

Sponseret

Forenede Service bidrager til produktion af solenergi i nyt partnerskab

13.11.2025CSR.dk

Nyt studie: Danmark blandt de dårligste i verden til at genanvende plastik

11.11.2025Comm2ig

Sponseret

Millioner af computere står overfor at blive udfaset verden over. Men er det på det rigtige grundlag?

07.11.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh Private Label: Skræddersyede designløsninger med ansvarlig produktion i centrum

06.11.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Lübech Living åbner ny butik i Aalborg

03.11.2025SUSTAINX ApS

Sponseret

Klimaregnskabets fire modningsniveauer

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI and IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

17.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

UN Global Compact Network Denmark
Workshop
Kom godt i gang med ESG og arbejdet med bæredygtighed i praksis - Århus

Dette arrangement har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang med at lave en ESG-opgørelse eller allerede har taget de første skridt mod bæredygtighed, men har behov for konkrete værktøjer, viden og sparring for at komme videre i praksis.

Dato

19.11.2025

Tid

12:00

Sted

Rytoften 3, 8210 Aarhus, Danmark

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27002:2022 Foundation - Certificeret af PECB

Vores ISO/IEC 27002 Foundation giver dig det nødvendige overblik over de nye sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af informationer. Kurset afvikles som fysisk klasseundervisning og giver adgang til at tage online-eksamen og opnå den tilhørende ISO/IEC 27002 Foundation certificering hos PECB.

Dato

20.11.2025

Sted

København Ø

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2025 Lead Auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

20.11.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia