03.06.2014  |  Klima, miljø og energi

Connie Hedegaard: Amerikansk klimaplan skaber optimisme

Obamas klimaplan om at nedbringe udslippet af drivhusgasser fra kraftværker i USA bliver vel modtaget af EU's klimakommissær.

EU’s klimakommissær Connie Hedegaard tager godt imod USA’s præsident Barack Obamas klimaplan, der skal reducere CO2-udledningen fra kraftværker i USA.

Læs også: CO2-udledningen i USA steg med to procent i 2013

"Det er det største skridt den amerikanske regering har taget i kampen mod klimaforandringer til dato, og det er gode nyheder. Det viser også, at USA er klar til at tage klimaforandringer alvorligt", siger Connie Hedegaard til Ritzau.

Planen blev præsenteret mandag og rummer krav om, at kraftværkerne inden 2030 skal nedbringe CO2-emissionen med 30 procent af niveauet i 2005.

Klimaplanen er vedtaget af Obama og skal ikke godkendes i Kongressen, skriver Ritzau.

Connie Hedegaard ser planen som et godt afsæt for COP21, der forventes at finde sted i Paris i december 2015.  

Læs også: Obama klar til at bruge sine beføjelser til fordel for klimaet

”Men for at Paris-aftalen skal kunne opfylde, hvad der kræves for at blive under en global temperaturstigning på to grader celsius, så skal alle lande, deriblandt USA, gøre endnu mere, end der her lægges op til. Ikke desto mindre er det et stort skridt for Obama-administrationen og præsidenten at tage denne politiske kamp mod klimaforandringer”, siger Connie Hedegaard til Ritzau. 

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere