14.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Coop igangsætter stort LED-projekt

Inden udgangen af 2018 vil man hos supermarkedskæden Coop udskifte intet mindre end 500.000 pærer og lysstofrør i 1.200 butikker i Danmark.

Hos Coop har man en målsætning om at reducere energiforbruget med 20 procent i 2020 i forhold til i 2014. Derfor vil man finde besparelser ved blandt andet at udskifte al belysning til LED.

Opgaven dækker grundlæggende alle typer belysning i alle typer af rum og udstyr, og i antal skal i alt 500.000 pærer og lysstofrør udskiftes i koncernens 1.200 danske butikker.

Projektet gennemføres fra denne måned og til udgangen af 2018 af Nordic Business Light, der er leverandør til opgaven:

”Kontraktens omfang estimeres, inklusiv deltagelse fra brugsforeninger, at kunne runde 100 millioner kroner. Med de valgte løsninger kommer vi ikke bare til at generere en stor energibesparelse, vi kommer også til at løfte kundeoplevelsen i butikkerne”, siger Peter Kjærgaard Svendsen, der er energichef i Coop.

Læs også: Coop tester pantmaskine til batterier i Norge

Hos Nordic Business er man ganske tilfreds med at have vundet udbuddet og ser frem til samarbejdet med Coop:

”Coop har gennemført en professionel proces og har sat sig et ambitiøst mål og tager dermed førertrøjen i dansk detailhandel, når det gælder energioptimering, kundeoplevelser i butikker og forbedret lønsomhed med lys, hvilket er vores spidskompetence", siger adm. direktør Ian Wallentin.

Udskiftningen til LED omfatter alle Coops kædebutikker, dvs. Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma, samt de selvstændige brugsforeninger, der ønsker at indgå.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere