15.12.2014 | Strategi & ledelse
SMV'er kan tjene penge på CSR
En strategisk og forretningsfokuseret CSR-tilgang i små og mellemstore virksomheder kan bidrage til vækst, vurderer Erhvervsstyrelsen på baggrund af et Deloitte-projekt.
Gennem de seneste ti måneder har 12 små og mellemstore virksomheder (SMV'er) arbejdet strategisk med CSR med henblik på at få gjort samfundsansvar til en fast del af forretningen. De 12 virksomheder har været en del af pilotprojektet CSR i SMVer, som Deloitte står bag.
Læs også: Mads Øvlisen: Samfundsansvar betaler sig
Det har været en fantastisk proces, hvor virksomhederne har bevæget sig fra en mere ad hoc baseret tilgang til CSR med enkeltstående initiativer til en mere strategisk og systematisk tilgang med fokus på forretningen. Vel at mærke uden at miste den energi, der ligger i at være drevet af værdier, siger Anne Mette Christiansen, partner i Deloitte.
De 12 virksomheder har fået rådgivning om, hvordan de kan gøre deres CSR-indsats mere strategisk og systematisk. Projektet er finansieret af Erhvervsstyrelsen og er en del af Regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012 2015, der understøtter regeringens arbejde for CSR og vækst i danske virksomheder.
Vi er meget positive over for resultaterne fra projektet. Virksomhederne har virkelig taget CSR-dagsordenen til sig. Mange af dem har lavet nogle benhårde prioriteringer i deres CSR-strategier, så de både matcher virksomhedernes størrelser, adresserer deres individuelle udfordringer og bidrager til væksten. Vi håber, at andre virksomheder og brancheforeninger vil lade sig inspirere af erfaringerne fra projektet, siger vicedirektør Victor Kjær fra Erhvervsstyrelsen.
Når projektet er afsluttet i januar 2015, kan der på hjemmesiden samfundsansvar.dk hentes en guidebog til SMV'er, der ønsker at arbejde med strategisk CSR.
Læs også: Århusianske virksomheder arbejder sammen om CSR
Blandt de 12 medvirkende virksomheder er børnetøjmærket PompdeLux, fodboldklubben F.C. Midtjylland og trykkerivirksomheden LaserTryk.dk.
-SSM
Klima, miljø og energi

Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation
For at gøre det lettere for festivalgæsterne at komme af med deres tomme dåser og flasker har Dansk Retursystem opsat en pantstation på Roskilde Festival, hvor det tager under et minut at få pant for omtrent 90 dåser og flasker. Et lignende pilotprojekt testes lige nu i hele landet.
Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer
Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.
Strategi & ledelse

Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding
Gennem blandt andet sportsaktiviteter på Roskilde Festival støtter Hummel udsatte i Libanon. De sociale initiativer styrker virksomhedens brand og er derfor en god forretning, lyder det fra sportsbrandet .
Klima, miljø og energi

Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser
Busser, der kan køre hen over biler, næste generation af træ, glas og stål, mursten af cigaretskod samt dansende turbiner uden vinger. Fælles for de innovative projekter er, at de alle er kulstofs-fattige.
Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling
Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.
Supply chain

Virksomheder deltager i projekt om kemiske fodspor
En lang række virksomheder har deltaget i en undersøgelse om kemiske fodspor i produkter og forsyningskæder. Projektet vil blandt andet hjælpe virksomheder med at mindske afhængigheden af farlige kemikalier.