Danish Crown inviterede til input om fremtidens gris
På Axelborg var der i tirsdags samlet en lang række interessenter fra det danske fødevareerhverv til en snak om fremtidens bæredygtige gris.
Gæstelisten viste navne som Dyrenes Beskyttelse, Tænketanken Frej, Danmarks Naturfredningsforening, og andre interesseorganisationer med holdning til den danske gris. De skulle komme med deres input til, hvordan den bæredygtige gris ser ud i fremtiden, og det var en rigtig positiv oplevelse, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
- Det var en virkelig god dag, hvor vi først og fremmest kiggede på, hvor vi skal hen, og hvilken virkelighed vi kigger frem i mod, når vi snakker bæredygtig gris. Vi havde inviteret en lang række interessenter, som ellers kan være kritiske overfor Danish Crown, men de var meget engagerede og debatten var rigtig konstruktiv, siger han.
De mange organisationer på gæstelisten var ikke tilfældige, fortæller Monica Klepp Bjerrum, der er director for group sustainability i Danish Crown. Den talte udover NGO’er, kunder, kokke, klimaforskere, landmænd samt bæredygtighedseksperter fra andre fødevarevirksomheder, og det handlede nemlig om at få alle forslag på bordet.
- Vi er så heldige at lave et produkt, der har en stor interesse, og som der er mange meninger om. Vi fylder i landskabet, og derfor er vi forpligtigede til at lytte til gode ideer og skabe dialog, så vi kan løse vores udfordringer i fællesskab med andre eksperter. Vores strategi for bæredygtighed bygger på partnerskaber, og derfor er vi rigtig glade for, at de øvrige interessenter ville være med til en god, positiv dialog omkring konstruktive løsninger, siger hun.
Ovenpå konferencen handler det nu om, at samle sammen fra de mange gode input.
- Det her er et langsigtet projekt, men nu har vi taget første skridt. Nu skal vi til at kigge på, hvilke modeller, der er blevet fremlagt, så vi kan løfte den samlede danske griseproduktion. Det kan være vi skal lave en konceptgris for at se, hvad vi kan, og hvor udfordringerne er. Den kan vi tage med ud i markedet og teste interessen hos vores kunder for at se, hvad mulighederne er, siger Søren Tinggaard.
Han håber, at der kan komme flere ideer på blokken.
- Alle de invitererede var rigtig positive over for ideen om, at vi skal samarbejde på tværs af interesser, så derfor kan det være, at vi skal have et seminar mere, hvor vi følger op på de første ideer.
Den netop overståede konference skal bruges som inspiration frem mod Danish Crowns ”Feeding the World Stakeholder Conference”, hvor NGO’er, forskere, politikere, leverandører, landmænd og kunder fra hele verden inviteres med til at designe og skabe nye langtidsholdbare løsninger, der både kan rykke markant på bæredygtigheden og skabe merværdi i værdikæden.