05.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Case: Vores kalve er med på klimavejen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk Kalv er vores kvalitetsprogram for kalveproduktion, som har særlig fokus på dyrevelfærd.

Det program har vi videreudviklet, så gårdene nu også bliver klimakontrolleret. Det betyder løbende uvildig kontrol på gården, samtidig med at landmanden opstiller konkrete mål og arbejder aktivt for at nedsætte gårdens klimaaftryk. For eksempel arbejder landmanden med at optimere fodringen af kalvene, forbedre udbringningen af gylle på markerne og at udnytte gyllen til biogas, som er med til at opvarme mange husstande.

Det danske kalvekød har et 60% lavere klimaaftryk end oksekød fra mange andre lande. Det er fordi vi i Danmark får mælk, yoghurt, ost og skyr fra de samme kreaturer og deres afkom, mens de i f.eks. Sydamerika, Nordamerika og Australien producerer kød for kødets skyld alene.

Restprodukterne fra kreaturslagterierne udnyttes blandt andet til biogasproduktion, der giver langt mere energi end slagterierne selv forbruger. Det er summen af mange tiltag, der skaber resultater. Rejsen er lang, men vi er godt på vej.

Læs meget mere på vores hjemmeside

Mere fra Danish Crown A/S

Danish Crown A/S

https://www.danishcrown.com

Vi skaber en bæredygtig fremtid for fødevarerVi går forrest i arbejdet med at sikre en bæredygtig omstilling af fødevareproduktionen og er klar til at udfordre både os selv, branchen og kunderne.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere