22.07.2021 | Klima, miljø og energi
Danish Crown tilslutter sig EU’s adfærdskodeks for bæredygtig fødevareproduktion
Indhold fra partner Hvad er dette?
I dag offentliggør EU en ”Code of Conduct”, der skal sikre en bæredygtig fødevareproduktion frem mod 2050. Danish Crown har underskrevet kodekset, med et mål om at være klimaneutral i 2050.
Siden nytår har virksomheder, organisationer og NGO’er i samarbejde med EU-kommissionen udarbejdet en såkaldt ”Code of Conduct” om bæredygtig fødevareproduktion. Det overordnede mål er at tackle udfordringer som klimaforandringer, miljøforringelse, tab af biodiversitet og underernæring.
'Code of conduct on Responsible Food Business and Marketing Practices' indeholder syv målsætninger, hvor virksomheder der skriver under, skal tilslutte sig mindst én målsætning. Danish Crown har tilsluttet sig målsætningen ”A Climate Neutral Food Chain in Europe by 2050”.
Her forpligter virksomheder sig til at nedbringe virksomhedens klimapåvirkning markant.
"Det nye kodeks fra EU passer fuldstændigt med vores egen bæredygtighedsstrategi i Danish Crown, og vores ambition om at være verdens mest bæredygtige og succesfulde kødproducent i 2030. I 2030 skal klimapåvirkningen fra vores kødproduktion være reduceret med 50%, og i 2050 skal alt kød i Danish Crown være produceret klimaneutralt", siger Preben Sunke, COO i Danish Crown.
Med Danish Crowns bæredygtighedsstrategi vil vi også bidrage positivt på flere af de andre målsætninger i kodekset, men det er kravene i ”A Climate Neutral Food Chain in Europe by 2050” Danish Crown bliver målt på.
Massivt fokus på bæredygtighed
Danish Crowns specifikke mål og rapportering for målsætningen vil være baseret på ”Science Based Targets Initiative”. Det er et partnerskab mellem FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI), CDP og World Wide Fund for Nature (WWF), som hjælper med at designe en klar vej for virksomheder, så de kan mindske udledningen af drivhusgasser. Derfor er det uafhængige ekspert der har været med til at validere målene for Danish Crown.
Da Danish Crown den 8. juni præsenterede ny koncernstrategi for de næste fem år, var det med stort fokus på bæredygtighed. I strategiperioden forventer vi at investere i alt ca. 15 mia.kr. i den samlede værdikæde herunder i bæredygtighed og innovation fra jord til bord, mens der fastholdes et bæredygtigt produktionsniveau for danske grise på det nuværende niveau på 10-13 mio.
Klima, miljø og energi

Case: Vores kalve er med på klimavejen
Dansk Kalv er vores kvalitetsprogram for kalveproduktion, som har særlig fokus på dyrevelfærd.
Indhold fra partner
Samfund

100.000 måltider til Danmarks mest udsatte
På trods af smitterisikoen arbejder frivillige i de danske nødhjælpsorganisationer ufortrødent videre for at hjælpe de mest udsatte i Danmark. Det arbejde bakker Danish Crown nu op om ved at donere 100.000 måltider til fire hjælpeorganisationer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nyt hovedkontor matcher klimaambitioner
Når byggeriet af Danish Crowns nye hovedkontor går i gang, er der tænkt bæredygtigt både i byggemetoder og i arbejdsmiljø. Byggeriet bliver et af de første i Danmark, der certificeres efter DGNB-Hjerte, som har fokus på indeklimaet.
Indhold fra partner
Samfund

Ny dyrevelfærdsrapport: Danish Crown rykkes op i det næsthøjeste niveau
Business Benchmark for Farm Animal Welfare (BBFAW), som er den førende globale målestok for politisk engagement, ydeevne og åbenhed om dyrevelfærd i fødevarevirksomheder, har lanceret sin ottende årsrapport i dag, og den indeholder gode nyheder for Danish Crown.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Granuleret halm giver en mere bæredygtig grisetransport
I årevis har man brugt savsmuld i bunden af grisetransporterne, men fra januar 2021 er det skiftet ud med granuleret halm. Udover at være mere priseffektivt, så er det også en langt mere bæredygtig løsning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Klimapartner vil vise vej til bæredygtighed
Landbrugssektoren skal gå forrest i den globale kamp for bæredygtige fødevarer og vil bl.a. tjene penge på at eksportere viden og grøn teknologi
Indhold fra partner