10.08.2015  |  Strategi & ledelse

Danmark i front med gode arbejdspladser

Danmark topper, når det kommer til de bedste arbejdspladser i Europa, viser en ny rapport. Europas bedste offentlige arbejdsplads ligger tilmed i Danmark.

Når det kommer til de bedste arbejdspladser i Europa, er Danmark i front. Ikke mindre end 20 ud af Europas 100 bedste arbejdspladser er placeret i Danmark. Det viser en ny rapport fra Great Place to Work, skriver erhvervsavisen.dk.

På antal virksomheder overgås Danmark kun af England og Tyskland, der har henholdsvis 27 og 21 arbejdspladser på den europæiske liste. Men set per indbygger, er Danmark en klar favorit.

Læs også: Guide dig til et bedre arbejdsmiljø

Foruden de mange arbejdspladser på listen udmærker Danmark sig blandt andet inden for områder som psykisk og følelsesmæssigt sundt arbejdsmiljø, ledelsens evne til at vise påskønnelse og fællesskabsfølelsen på arbejdspladsen. Her er de 20 danske arbejdspladser på listen mere end tre procentpoint over gennemsnittet for de samlede 100 virksomheder.

”Det forklarer det engagement, danskere generelt har på deres arbejdsplads, når ledelsen er troværdig, viser respekt for medarbejderne og behandler dem fair”, siger vicedirektør i Great Place to Work, Liselotte Jensen, til erhvervsavisen.dk.

Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op
Dog har en undersøgelse fra HK/privat fornylig vist, at flere ansatte i Danmark har haft det så dårligt på deres arbejdsplads, at de har valgt at skifte job. I alt er 1.200 af HK’s medlemmer blevet spurgt, og ud af de deltagende har 36 procent angivet, at de har sagt et job op på grund af dårlig arbejdskultur.

Læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

Den europæiske liste er lavet ud fra nationale undersøgelser i 19 europæiske lande. 2.322 europæiske arbejdspladser har deltaget i den europæiske undersøgelse, og 775.323 medarbejdere har udfyldt et spørgeskema om deres arbejdsplads.

Center for Socialpsykiatri på Lolland indtager en niende plads i kategorien Mellemstore Arbejdspladser på listen, hvilket gør den til den bedst placerede offentlige arbejdsplads blandt de 100 europæiske arbejdspladser.

Læs mere om den europæiske undersøgelse her

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere