29.04.2020 | Samfund
Dansk initiativ hjælper kvinder og børn i Afrikas slum
Indhold fra partner Hvad er dette?
For indbyggerne i Afrikas slumområder har det altid være en hård kamp at få økonomien til at hænge sammen. Med COVID-19 er den kamp blevet umulig. Dansk initiativ er med til at sikre arbejde og løn til kvinder i slummen samt mad og drikke til familierne.
Kibera ligger i Kenyas hovedstad Nairobi og er et af Afrikas største slumoråder. For slummens indbyggere forsvandt mulighederne for at få en lille indtægt fra den ene dag til den anden, da COVID-19 har tvunget dem til at blive hjemme. Konsekvensen er hård og rammer med det samme. Ingen mad og drikke på bordet. Usikkerhed, desperation og optøjer i området. Fremtidsudsigterne er blevet endnu mere dystre, end de var før.
Akut behov for hjælp
Rune Sandholt står bag virksomheden, NGUVU, der for mere end fire år siden startede i netop Kibera. ”Jeg ved, hvor hårdt kvinderne i slummen kæmper for at give børnene en lysere fremtid. Den kamp er umulig i øjeblikket, hvor de er tvunget til at blive hjemme. Jeg er nødt til at gøre noget nu, da der er akut behov for hjælp”, fortæller Rune Sandholt.
Derfor har han skudt et initiativ i gang, hvor danskere kan købe en farverig taske syet af kvinder i Kiberas slum. Når man køber tasken til 300 kroner (inklusiv moms og levering), sikrer man:
- Løn til en mor eller bedstemor i Kibera
- Mad og drikke til en familie i Kibera i én uge: 5 kg mel, 3 kg bønner, 2 kg grødmel, 3 liter mælk, 1 liter madolie, grøntsager, frugt og sanitære produkter
Man modtager først tasken senere på året, når NGUVU skal have sendt andet hjem fra Kenya. ”På den måde kan vi sikre, at hele beløbet går til kvinderne, deres familier og materialer. Intet af beløbet går til NGUVU”, fortæller Rune Sandholt.
Stor opbakning
Initiativet er netop blevet lanceret, og allerede nu har NGUVU fået omkring 60 bestillinger. Udover arbejde og løn til kvinderne, så betyder det helt konkret, at 60 familier i Kibera vil få mad og drikke i en hel uge.
NGUVU’s lokale samarbejdspartner, Riziki Kenya, har kontor i Kibera og står for at få hjælpen ud til kvinderne og deres familier.
Du kan bestille den farverige shopping bag ved at skrive navn og leveringsadresse til rs@nguvu.dk.
NGUVU kører denne ekstraordinære kampagne indtil fredag d. 1. maj klokken 18.00.
Læs mere om NGUVU’s arbejde på www.nguvu.dk
Supply chain

Virksomheder støtter op om kvindelige kaffebønder
Nu går kaffehøsten i Kenya i gang. Danske virksomheder er med til at styrke kvindelige kaffebønder, som tidligere har været fastholdt i gæld og fattigdom.
Indhold fra partner
Supply chain

Firmajulegaven skaber arbejde til kvinder i Kenya
Danske virksomheder har i år givet 2500 særlige julegaver til medarbejdere og samarbejdspartnere. De har nemlig givet kaffegaver, der er med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold til kvinder i Kenya.
Indhold fra partner
Samfund

Dansk kaffekoncept styrker kvinder i Kenya
Kvindernes Kampdag: ”Når vi investerer i os kvinder, investerer vi i hele verden. Stærke kvinder styrker nemlig familien og lokalsamfundet”, konstaterer Naome, der er kaffebonde i Kenya.
Indhold fra partner
Supply chain

Styrker 215 kvindelige kaffebønder i Kenya
NGUVU's årlige impact-rapport er netop lanceret. Her kan du læse om, hvordan virksomheden sikrer kvindelige kaffebønder i Kenya en ordentlig betaling og hjælper dem med at forbedre deres små kaffefarme, så de kan arbejde sig ud af ekstrem fattigdom.
Indhold fra partner
Supply chain
Nyt samarbejde gavner kvinder i Kenya
NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Et nyt samarbejde med Bekkers Kaffe betyder, at kvindernes kaffebønner kan blive hældt i flere virksomheders kaffemaskiner.
Indhold fra partner
Supply chain

Verdensmålspris for at styrke kvinder i Kenya
Rune Sandholt arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya, der har været fastholdt i gæld og fattigdom. En indsats som nu giver ham Verdensmålsprisen som årets Ildsjæl.
Indhold fra partner