29.04.2020  |  Samfund

Dansk initiativ hjælper kvinder og børn i Afrikas slum

Indhold fra partner Hvad er dette?

For indbyggerne i Afrikas slumområder har det altid være en hård kamp at få økonomien til at hænge sammen. Med COVID-19 er den kamp blevet umulig. Dansk initiativ er med til at sikre arbejde og løn til kvinder i slummen samt mad og drikke til familierne.

Kibera ligger i Kenyas hovedstad Nairobi og er et af Afrikas største slumoråder. For slummens indbyggere forsvandt mulighederne for at få en lille indtægt fra den ene dag til den anden, da COVID-19 har tvunget dem til at blive hjemme. Konsekvensen er hård og rammer med det samme. Ingen mad og drikke på bordet. Usikkerhed, desperation og optøjer i området. Fremtidsudsigterne er blevet endnu mere dystre, end de var før.

Akut behov for hjælp

Rune Sandholt står bag virksomheden, NGUVU, der for mere end fire år siden startede i netop Kibera. ”Jeg ved, hvor hårdt kvinderne i slummen kæmper for at give børnene en lysere fremtid. Den kamp er umulig i øjeblikket, hvor de er tvunget til at blive hjemme. Jeg er nødt til at gøre noget nu, da der er akut behov for hjælp”, fortæller Rune Sandholt.

Derfor har han skudt et initiativ i gang, hvor danskere kan købe en farverig taske syet af kvinder i Kiberas slum. Når man køber tasken til 300 kroner (inklusiv moms og levering), sikrer man:

  • Løn til en mor eller bedstemor i Kibera
  • Mad og drikke til en familie i Kibera i én uge: 5 kg mel, 3 kg bønner, 2 kg grødmel, 3 liter mælk, 1 liter madolie, grøntsager, frugt og sanitære produkter

Man modtager først tasken senere på året, når NGUVU skal have sendt andet hjem fra Kenya. ”På den måde kan vi sikre, at hele beløbet går til kvinderne, deres familier og materialer. Intet af beløbet går til NGUVU”, fortæller Rune Sandholt.

Stor opbakning

Initiativet er netop blevet lanceret, og allerede nu har NGUVU fået omkring 60 bestillinger. Udover arbejde og løn til kvinderne, så betyder det helt konkret, at 60 familier i Kibera vil få mad og drikke i en hel uge.

NGUVU’s lokale samarbejdspartner, Riziki Kenya, har kontor i Kibera og står for at få hjælpen ud til kvinderne og deres familier.

Du kan bestille den farverige shopping bag ved at skrive navn og leveringsadresse til rs@nguvu.dk.

NGUVU kører denne ekstraordinære kampagne indtil fredag d. 1. maj klokken 18.00.

Læs mere om NGUVU’s arbejde på www.nguvu.dk

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere