20.05.2013  |  Strategi & ledelse

Dansk logistikfirma sender hospitalssenge til Benin

Logistikvirksomheden Damco støtter i samarbejde med Maersk Line et hjælpeprojekt, hvor 700 brugte, men funktionsdygtige danske hospitalssenge bliver doneret til afrikanske hospitaler.

Om Global Medical Aid

Global Medical Aid indsamler brugbart medicin og funktionsdygtigt udstyr til fordel for fattige lande.

På nuværende tidspunkt donerer organisationen til Afghanistan, Benin, Burkina Faso, Cambodja, Makedonien, Nepal, Somaliland og Sri Lanka i samarbejde med de pågældende landes sundhedsministerier og/eller internationale organisationer.

700 brugte hospitalssenge fra Hvidovre Hospital kommer fremover til at gøre gavn på hospitaler i det fattige afrikanske land Benin, hvor der er stor mangel på hospitalsudstyr.

Den Maersk-ejede logistikgigant Damco støtter projektet, som den danske hjælpeorganisation Global Medical Aid står for. I et tæt samarbejde med Maersk Line varetager Damco transporten af sengene fra lagre i Danmark til hospitalerne i Benin.

”Benin har otte millioner indbyggere, men blot 9.000 sengepladser på landets hospitaler, og der mangler senge og andet udstyr på alle hospitaler”, siger advokat Hans-Frederik Dydensborg, der er formand for Global Medical Aid.

Donationer for 80 millioner kroner
Den danske hjælpeorganisation har specialiseret sig i at indsamle brugbart medicin og funktionsdygtigt udstyr til fordel for fattige lande. Siden 2010 har Global Medical Aid doneret medicin og udstyr for over 80 millioner kroner til lande som Afghanistan, Burkina Faso, Benin, Cambodja, Nepal og Sri Lanka.

Alene i Danmark destrueres hvert år over 8.000 ton medicin, hvoraf det meste stadig er fuldt anvendeligt. Samtidig udskifter danske sygehuse funktionsdygtigt hospitalsudstyr for flere millioner kroner hvert år.

Damco Denmark har valgt at støtte Global Medical Aid, da organisationens arbejde betyder en stor forskel for syge mennesker i en række lande.

”Som en del af en international virksomhed med aktiviteter i over 120 lande verden over har vi også et ansvar for det omgivende samfund. Med vores ekspertise inden for transport og logistik kan vi yde et vigtigt bidrag til, at et projekt som dette lykkes”, siger Mads Drejer, Country Manager, Damco Denmark.

700 senge i 14 containere
De 700 hospitalssenge fylder i alt 14 containere, som i løbet af maj sendes af sted til Benin i flere omgange. Maersk Line har doneret fri transport af containerne, mens Damco i samarbejde med Dania Trucking sørger for transport af containerne til Københavns Havn.

Damco står ligeledes for at udarbejde de nødvendige dokumenter, inden containerne sendes med Maersk Line via Bremerhaven til Benin. De første containere med hospitalssenge ankommer til Benin 15. juni efter lidt over en måned til søs. I Benin sørger Damcos lokale afdeling for den videre håndtering og transport af sengene.

Global Medical Aid betaler udelukkende for omkostninger til tredjeparter som havnemyndigheder med videre, mens Damcos egne ydelser er uden beregning. Damco Denmark forventer fremover at yde støtte til flere af Global Medical Aids projekter, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere