27.09.2022  |  Strategi & ledelse

Danske modevirksomheder opnår fælles sprog for bæredygtighed med ny certificering

B Corp-certificeringen er hurtigt ved at vinde indpas hos danske modevirksomheder, der mangler fælles rammer for bæredygtighed i form af politisk regulering, og som i stedet må forsøge at regulere sig selv.

Først Moshi Moshi Mind, så Son Of a Tailor og nu Ganni. Danske modebrands er på stribe blevet optaget på B Corps certificeringsliste ved at score højt nok på i alt fem parametre for bæredygtighed: ledelse, arbejdsforhold, samfund, miljø og kunder.

Det skriver Fashion Forum.

Hver virksomhed, der vil opnå den eftertragtede certificering, skal igennem en ansøgningsproces med 300 spørgsmål vedrørende alle aspekter af din virksomhed, og bagefter løbende opretholde dine investeringer i en social og miljømæssig bæredygtig forretning.

”At blive certificeret er et vidnesbyrd om alt det arbejde, vores teams lægger i rejsen mod at blive den mest ansvarlige udgave af os selv. At modtage 90,6 point er værd at fejre, men der er stadig lang vej til at nå de 200 point, der er det ultimative mål,” lyder det fra Gannis grundlægger, Nicolaj Reffstrup, i en pressemeddelelse.

For Ganni har B Corp været en håndgribelig og gennemsigtig ramme, der holder virksomheder ansvarlige og sætter branchens bench marks. De bliver nemlig ikke sat politisk til stor frustration for Nicolaj Reffstrup:

”Jeg har håbet på en branchedækkende revision i årevis, fordi initiativer indenfor bæredygtighed stadig er stort set uregulerede,” tilføjer han.

Læs også: Succes med partnerskaber kræver mere end en god projektleder

Hos Moshi Moshi Mind er man også glade for at gøre det omfattende arbejde, som det er at opnå sin B Corp-certificering.

“Hele virksomheden; samtlige processer, aktiviteter og produkter, er blevet kortlagt, alt er dokumenteret og verificeret ned i mindste detalje. Det er en omfattende proces, og det har krævet tid og ressourcer. Vi er derfor rigtig stolte over nu at være blandt de mest ambitiøse i arbejdet med at skabe en bedre verden,” fortæller den ene af brandets to stiftere Stine Skjoldborg.

I bund og grund handler det om at lade bæredygtighed være i forgrunden på lige fod med økonomi og pris, som adm. direktør i Son Of a Tailor, Jess Fleicher, skrev i Børsen i august:

“Hvis vi for alvor skal sætte gang i den grønne omstilling af branchen i stedet for bare at snakke om den, skal vi som modebrands gøre bæredygtighed til et konkurrenceparameter på lige fod med omsætningen.”

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere