Danske NGO’er: Skuffende COP18-resultat

FN-klimaforhandlingerne i Doha, Qatar sluttede med et skuffende resultat, lyder det fra en række danske NGO’er.

10.12.2012

CSR.dk

COP18 topmødet endte lørdag med en aftale, der forlænger Kyoto-protokollen med otte år, men mange af de rige lande som Japan, Canada, Rusland og New Zealand har valgt at følge USA og stå udenfor aftalen. Og det er meget problematisk, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra 92-Gruppen, der er en sammenslutning af danske NGO’er

”Det er dybt problematisk, at så få rige lande er med,” siger Søren Dyck Madsen fra Det Økologiske Råd. Han er også skuffet over, at EU og Australien, som faktisk tilsluttede sig aftalen, kun har sat sig meget svage mål.

Læs også: Minimale forventninger til COP18

”For eksempel har EU meldt det reduktionsmål for 2020 ind, som fællesskabet allerede har nået her i 2012. Hvad skal EU så lave de næste 8 år?,” siger Søren Dyck Madsen.

"Helt utilstrækkeligt
Generelt ærgrer det 92-Gruppen, at landende ikke kunne enes om et bedre resultat, især fordi videnskaben på det seneste har advaret kraftigt om, at vi er på vej mod katastrofale klimaændringer.

”Det er dybt skuffende, at på trods af det entydige budskab fra videnskaben om, at en langt stærkere global klimaindsats er nødvendig her og nu, førte klimatopmødet ikke til noget øget ambitionsniveau”, siger Troels Dam Christensen, fra 92-gruppen i en pressemeddelelse.

”Hverken i forhold til reduktionen af drivhusgasser eller øget finansiering til indsatsen er der kommet konkrete fremskridt. Det er helt utilstrækkeligt,” siger Troels Dam Christensen.

Danmark gjorde et godt forsøg
Danmark forsøgte i slutfasen af COP18 at sætte fokus på behovet for at skærpe landenes klimamål i de kommende år, men reelt endte forslaget kun med sporadiske formuleringer i aftaleteskten, som 92-Gruppen ikke finder forpligtigende nok.

”Martin Lidegaards initiativ var godt og rigtigt. Det globale udslip af drivhusgasser stiger og stiger, mens politikkerne snakker og snakker. Der er brug for handling nu, og det er ærgerligt, at det danske forslag ikke fik en bedre skæbne”, siger John Nordbo fra WWF Verdensnaturfonden.

-LA

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Vi kan løfte mere natur sammen, end vi tror

05.11.2024Plastic Change

Sponseret

Plastic Change bliver partner i europæisk projekt for at reducere affald

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

04.11.2024Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: TekTalk med live demo af nyt Spacelogic KNX hybridmodul

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia