05.07.2016  |  Samfund

Danske Spil ønsker spil med omtanke

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et nyt onlineunivers, der hedder ’Spil med omtanke’, bliver nu lanceret af Danske Spil.

Universet har fokus på at hjælpe spillere til at vurdere, om deres spillevaner er hensigtsmæssige og klæde spillerne på til fremover at spille med omtanke. I universet kan spillerne finde gode råd om at spille med omtanke. Derudover kan spillerne også tage en test, som giver et billede af deres spillevaner.

”Danske Spil er en ansvarlig virksomhed, og vi vil gå forrest indenfor spilbranchen på alle måder, og især når det gælder forebyggende indsatser, som dette initiativ,” siger Thea Gade-Rasmussen, som er CSR- & Kommunikationsrådgiver i Danske Spil.

Psykolog: Rigtigt fokus

Siderne har Danske Spil udarbejdet på baggrund af et oplæg fra Mindwork Psykologisk Center, og her er der ingen tvivl om, at det er et væsentligt problem, som Danske Spil sætter fokus på.

”Ludomani skal tages meget alvorligt. Én af mange måder at gøre det på, er, som her, at sætte fokus på, hvordan spil kan vedblive at være den underholdning, det er tiltænkt. Man kan altid gøre mere på ansvarlighedsområdet, og tiltag kan altid udbygges, men ”Spil med omtanke” er bestemt et skridt i den rigtige retning,” siger psykolog Henrik Tingleff fra Mindwork.

Flere forebyggende initiativer

Onlineuniverset er blot ét initiativ ud af en række initiativer fra Danske Spil inden for forebyggelse af ludomani. Af andre initiativer kan blandt andet nævnes LudomaniLinjen, der er bemandet af psykologistuderende, som får løbende supervision.

LudomaniLinjen får opkald både fra personer, der føler, at de har et uhensigtsmæssigt spillemønster, og af pårørende til spillere, der kan være potentielle ludomaner. LudomaniLinjen foretager også forebyggende opkald – såkaldte omsorgsopkald – hvor personer med et bekymrende spillemønster får et opkald.

Se universet her.

For yderligere kontakt:

Thea Gade-Rasmussen, CSR- & Kommunikationsrådgiver i Danske Spil: +45 28 21 29 91

Tags: Danske Spil, Spil

Mere fra Danske Spil

Danske Spil

www.danskespil.dk

Ansvarlighed. Og åbenhed.Danske Spil tager løbende initiativ til en række CSR-tiltag. Væsentlige og velovervejede initiativer der skal sikre, at vi fortsat er den førende og ansvarlige udbyder af gode spiloplevelser til glæde for spillerne og til gavn for samfundet. Det er det, vi i Danske Spil er sat i verden for. I vores CSR-rapport og her på sitet belyser vi en række svære d…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere