21.01.2021  |  Samfund

Danskerne donerede 10% mere pant i 2020: Danske Hospitalsklovne modtager rekordbeløb

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lidls kunder har i 2020 doneret rekordmeget pant med en stigning på 10 % i forhold til 2019. Donationen går til Danske Hospitalsklovnes arbejde med at gøre en forskel for indlagte børn og deres familier på de danske hospitaler og i børne- og ungepsykiatrien. Lidl har siden 2015 været hovedsponsor for Danske Hospitalsklovne og pantdonationerne i 2020 slår alle tidligere års donationer.

Når Lidls kunder afleverer deres tomme pantflasker og dåser i pantautomaten, kan de med et enkelt tryk vælge at trykke på donationsknappen på automaten, og så går beløbet ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Det er der i 2020 10 % flere kunder, som har valgt i forhold til året før.

Samarbejdet mellem Lidl og Danske Hospitalsklovne har gennem årene budt på en lang række forskellige aktiviteter. Lidls kunder har i hele 2020 kunne støtte Danske Hospitalsklovnes arbejde gennem både pantdonationer, kampagner og i december gennem køb af bl.a. konfekt, kager og chokolade fra dagligvarekædens Favorina produktserie.

”Vi er meget glade for at vores kunder igen bakker op omkring vores samarbejde med Danske Hospitalsklovne. At vi i 2020 overgår sidste års donation med 10 %, er jeg virkelig glad for. 2020 har været et svært år for mange af vores faste samarbejdspartnere, men vi har fundet nye veje og løsninger i forhold til at fastholde niveauet for vores donationer. Det er helt fantastisk at vi trods coronakrisen kan se en stigning i pantdonationer i forhold til 2019. Vores samlede indsatser og initiativer gør, at vi igen kan donere i omegnen af 1.500.000 DKK til Danske Hospitalsklovne,” fortæller CSR-chef i Lidl, Lærke Skaksen.

En gerning som ifølge Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne, gør stor gavn for de børn som er indlagt på landets hospitaler.

”Vi er både glade og ydmyg over at Lidls kunder igen i år vælger at donere deres pant til vores arbejde med at sprede glæde for de indlagte børn og deres familier. Det gør en kæmpe forskel – så der skal lyde en kæmpe tak fra hele foreningen”.

Trods Corona-epidemien er Danske Hospitalsklovne der stadig for de indlagte børn og deres familier. Nogen steder på sædvanligvis vis med besøg på hospitalerne, andre steder er de med på en skærm, når børnene f.eks. skal have taget blodprøver. Klovnene kører også ud og camperer foran sygehusene og leger med børnene foran vinduerne.

I november 2020 var Lidl samarbejdspartner på årets godnatkampagne, hvor hospitalsklovnene tog rundt på sygehusene og hyggede om de indlagte børn med tryllestøv, godnatsange og eventyrlige historier.

”Vi har et fantamastisk samarbejde med Danske Hospitalsklovne. Lidls kunder fik mulighed for at støtte godnatbesøgene ved at købe Lupilu-sutter og en bakke økologiske æg fra Danæg i vores butikker landet over. Her donerede vi en krone for hvert solgt produkt. Jeg håber, coronaen slipper taget i Danmark i år, og vi i højere grad kan mødes ansigt til ansigt,”fortæller CSR-chef i Lidl, Lærke Skaksen.

Læs mere om samarbejdet her

Fakta
Lidl har siden 2012 haft et tæt samarbejde med Danske Hospitalsklovne, og fra foråret 2015 har vi været hovedsponsor.

Lidl støtter hospitalsklovnene løbende gennem året, bl.a. ved salg af Favorina produkter til jul og som hovedsponsor af Klovneløb

Lidl har donationsknapper på samtlige flaskeautomater i kædens butikker. Flaskepanten bliver doneret lokalt, og kunderne kan ved flaskeautomaten se, hvilke hospitalsklovne der kommer på det lokale sygehus.

Tal er baseret på 133 butikker. Ni butikker er åbnet i løbet af 2020.

Om foreningen Danske Hospitalsklovne
Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, der ønsker at nå ud til alle indlagte børn, der kan have glæde af en hospitalsklovn.

Pt. har Danske Hospitalsklovne 52 professionelt uddannede hospitalsklovne, som normalt har 7.000 klovnebesøg fordelt på landets børneafdelinger og i børne- og ungepsykiatrien. I februar 2021 færdiguddannes yderligere 10 hospitalsklovne, som gør, at endnu flere indlagte børn kan få besøg.

Derudover besøger hospitalsklovnene særtilbud og institutioner for børn og unge, blandt andet otte børnepsykiatriske dag- og døgnafsnit. Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for afdelingerne og lønnes af foreningen. Hospitalsklovnenes arbejde er kun muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.

Mere fra Lidl Danmark

Lidl Danmark

www.lidl.dk

Lidl er med sine over 11.200 butikker i mere end 32 europæiske lande og USA - en af Europas førende dagligvarekæder. Lidl har i øjeblikket 130 butikker i Danmark. Lidl’s målsætning er at tilbyde kunderne kvalitetsvarer til lave priser. Samtidig vil Lidl løbende udvikle og implementere CSR-aktiviteter som skaber værdi for mennesker, miljø og samfund.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere