Danskerne skal have hjælp til at spise mere grønt.
Mere end to tredjedele af danskerne vil gerne spise mere grønt, men savner inspiration. Det vil Beauvais gerne hjælpe med.
Mange danskere har et ønske om at spise mere grønt. 58 pct af danskerne har i forskellig grad et ønske om at spise mindre kød, og det gælder hele 72 pct af de unge under 35 år. Men på trods af de gode intentioner er danskerne fortsat blandt de mest kødspisende i Europa, særligt når det gælder oksekød.
En oplevelse af et begrænset udbud er ifølge fødevarebrandet Beauvais, ejet af den norske Orklakoncern, en af hovedårsagerne til, at danskerne ikke spiser flere plantebaserede fødevarer. Derfor sender Beauvais nu grøntsagsbøffer og -strimler på markedet, baseret på grøntsager og fermenterede rugkerner.
Produktserien hedder Greens’n’More. Formålet med denne er ikke kun om at tilbyde en let og grøn hverdag i køkkenet, men handler også om klimaet. Det kan glæde de 15 procent af danskerne, der ønsker at spise mere grønt af hensyn til klimaet, at Beauvais nye produkter har et klimaaftryk på 1,23 kg CO2e pr. kg. Til sammenligning udleder oksekød 28 kg CO2e pr. kg og kyllingekød ligger på 2,1 kg CO2e pr. kg.
- EHS