De unge dømmer fast-fashion ude, viser undersøgelse

En ny stor undersøgelse på tværs af grænser konkluderer, at de unge blandt andet dømmer fast-fashion ude, og at de vil bo i bæredygtige huse.

40 procent af de i alt 14.000 adspurgte unge mener, at fast fashion vil være død i 2030.

04.03.2022

CSR.dk

En undersøgelse fra Electrolux, der er foretaget blandt 14.000 unge mennesker i verden, har netop set dagens lys.

Undersøgelsen er lavet som en del af Electrolux’ 2030-mål om at skabe mulighederne for en bedre og mere bæredygtig livsstil. I undersøgelsen har man stillet skarpt på unges syn på bæredygtig mode samt bæredygtig livsstil nu og i fremtiden.

Bæredygtig mode
Det er ikke nemt for unge at opgive at købe nyt tøj. Men de unge ved, at det er nødvendigt at stoppe med at shoppe nyt hele tiden – derfor dømmer de også selv ’fast fashion’ død i fremtiden. 40 procent mener, at fast fashion vil være død i 2030, og 31 procent mener, at nye tøjindkøb ikke er i overensstemmelse med en bæredygtig tilgang til mode.

Derimod mener 67 procent, at dét at købe bæredygtigt tøj er en bedre tilgang til mode. At købe brugt tøj (58 procent) og arve andres tøj (61 procent) er også en bæredygtig tilgang til mode.

“Mode er noget, der er meget tæt på vores identitet, og derfor er det meget svært at give afkald på. Samtidig er der mange løsninger til en mere bæredygtig tilgang til mode, herunder hvordan man passer på sit tøj for at få det til at holde længere. Dette er et vigtigt fokus for os, og som forskningen viser, kan det have en stor positiv effekt at passe bedre på sit tøj,” siger Thomas Brinch-Møller, Market Activation Lead hos Electrolux Danmark.

For at skabe reelle forandringer kræver det mere viden. Mange unge peger på manglende viden som en af de vigtigste barrierer for at skabe mere bæredygtige tøjvaner. Blandt andet fordi man ikke ved, hvordan man vasker bæredygtigt (38 procent). 

Læs også: Deltag i temagruppe om ‘Grønt forbrug og adfærd i indkøb’

Bæredygtig livsstil
Et hus på landet, som genbruger husstandens vand, og hvor man kan producere sin egen mad og energi.

Undersøgelsen viser, at 32 procent af de unge mener, at fremtidens bæredygtige hjem er et hus på landet, mens kun 1 ud af 5 mener, at det en lejlighed i byerne.

Men fremtidens bæredygtige hjem er ikke, som vi kender det i dag. Huset skal producere grøn energi (47 procent), filtrere og genbruge vand (45 procent), minimere energiforbruget fra alle hjemmets husholdningsapparater (44 procent) og have et automatisk genbrugs system (40 procent). Når det kommer til mad, ønsker unge at kunne producere deres egen mad (36 procent), kompostere eller genbruge alt madaffald (34 procent) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34 procent).

“For unge mennesker er bæredygtighed et naturligt aspekt af fremtidens hjem, og det viser sig i de unges prioriteringer og ønsker, som kommer til udtryk i vores undersøgelse. Fremtidens bolig skal skabes gennem moderne teknologi, så man kan skabe et økosystem, hvor intet går til spilde, og hvor hjemmet på mange måder er selvforsynende,” udtaler Thomas Brinch-Møller. 

Undersøgelse viser, at mad i fremtidens hjem handler mere om de langsomme løsninger, dyrke sin egen mad og bruge tid på madlavning fremfor hurtige færdigretter. 36 procent af de unge ønsker at dyrke og producere deres egen mad, kompostere eller genbruge alt madaffald (34 procent) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34 procent).

56 procent af de unge respondenter mener, at bæredygtighed er det klart største – og vigtigste – globale issue i dag, og næsten 6 ud 10 respondenter er meget bekymrede over globale bæredygtighedstrusler.

På baggrund af resultaterne fra undersøgelsen har Electrolux inviteret unge til at arbejde sammen med virksomhedens innovations-team. Et dedikeret forsknings- og designteam med en mission om at sætte skub i flere bæredygtige forandringer og blive nogle af de mest indflydelsesrige forandringsskabere, når det handler om at udforske og finde frem til løsninger, der skaber bedre liv. Indsigter fra undersøgelsen og møderne med change-maker-teamet vil blive brugt af Electrolux i bestræbelserne på at skabe nye, innovative løsninger.

- MTN

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024Plastic Change

Sponseret

167 organisationer i opfordring til verdens ledere: Plastikproduktionen skal ned!

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J