De unge dømmer fast-fashion ude, viser undersøgelse

En ny stor undersøgelse på tværs af grænser konkluderer, at de unge blandt andet dømmer fast-fashion ude, og at de vil bo i bæredygtige huse.

40 procent af de i alt 14.000 adspurgte unge mener, at fast fashion vil være død i 2030.

04.03.2022

CSR.dk

En undersøgelse fra Electrolux, der er foretaget blandt 14.000 unge mennesker i verden, har netop set dagens lys.

Undersøgelsen er lavet som en del af Electrolux’ 2030-mål om at skabe mulighederne for en bedre og mere bæredygtig livsstil. I undersøgelsen har man stillet skarpt på unges syn på bæredygtig mode samt bæredygtig livsstil nu og i fremtiden.

Bæredygtig mode
Det er ikke nemt for unge at opgive at købe nyt tøj. Men de unge ved, at det er nødvendigt at stoppe med at shoppe nyt hele tiden – derfor dømmer de også selv ’fast fashion’ død i fremtiden. 40 procent mener, at fast fashion vil være død i 2030, og 31 procent mener, at nye tøjindkøb ikke er i overensstemmelse med en bæredygtig tilgang til mode.

Derimod mener 67 procent, at dét at købe bæredygtigt tøj er en bedre tilgang til mode. At købe brugt tøj (58 procent) og arve andres tøj (61 procent) er også en bæredygtig tilgang til mode.

“Mode er noget, der er meget tæt på vores identitet, og derfor er det meget svært at give afkald på. Samtidig er der mange løsninger til en mere bæredygtig tilgang til mode, herunder hvordan man passer på sit tøj for at få det til at holde længere. Dette er et vigtigt fokus for os, og som forskningen viser, kan det have en stor positiv effekt at passe bedre på sit tøj,” siger Thomas Brinch-Møller, Market Activation Lead hos Electrolux Danmark.

For at skabe reelle forandringer kræver det mere viden. Mange unge peger på manglende viden som en af de vigtigste barrierer for at skabe mere bæredygtige tøjvaner. Blandt andet fordi man ikke ved, hvordan man vasker bæredygtigt (38 procent). 

Læs også: Deltag i temagruppe om ‘Grønt forbrug og adfærd i indkøb’

Bæredygtig livsstil
Et hus på landet, som genbruger husstandens vand, og hvor man kan producere sin egen mad og energi.

Undersøgelsen viser, at 32 procent af de unge mener, at fremtidens bæredygtige hjem er et hus på landet, mens kun 1 ud af 5 mener, at det en lejlighed i byerne.

Men fremtidens bæredygtige hjem er ikke, som vi kender det i dag. Huset skal producere grøn energi (47 procent), filtrere og genbruge vand (45 procent), minimere energiforbruget fra alle hjemmets husholdningsapparater (44 procent) og have et automatisk genbrugs system (40 procent). Når det kommer til mad, ønsker unge at kunne producere deres egen mad (36 procent), kompostere eller genbruge alt madaffald (34 procent) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34 procent).

“For unge mennesker er bæredygtighed et naturligt aspekt af fremtidens hjem, og det viser sig i de unges prioriteringer og ønsker, som kommer til udtryk i vores undersøgelse. Fremtidens bolig skal skabes gennem moderne teknologi, så man kan skabe et økosystem, hvor intet går til spilde, og hvor hjemmet på mange måder er selvforsynende,” udtaler Thomas Brinch-Møller. 

Undersøgelse viser, at mad i fremtidens hjem handler mere om de langsomme løsninger, dyrke sin egen mad og bruge tid på madlavning fremfor hurtige færdigretter. 36 procent af de unge ønsker at dyrke og producere deres egen mad, kompostere eller genbruge alt madaffald (34 procent) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34 procent).

56 procent af de unge respondenter mener, at bæredygtighed er det klart største – og vigtigste – globale issue i dag, og næsten 6 ud 10 respondenter er meget bekymrede over globale bæredygtighedstrusler.

På baggrund af resultaterne fra undersøgelsen har Electrolux inviteret unge til at arbejde sammen med virksomhedens innovations-team. Et dedikeret forsknings- og designteam med en mission om at sætte skub i flere bæredygtige forandringer og blive nogle af de mest indflydelsesrige forandringsskabere, når det handler om at udforske og finde frem til løsninger, der skaber bedre liv. Indsigter fra undersøgelsen og møderne med change-maker-teamet vil blive brugt af Electrolux i bestræbelserne på at skabe nye, innovative løsninger.

- MTN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

30.09.2024CSR.dk

Regeringens nølen kan koste fjernvarmekunder i Viborg 700 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V