09.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Det nye ALDI med solceller og elbilsladere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når dagligvarekæden ALDI bygger nye butikker, er det med grønne tiltag, der er med til at reducere CO2-udledningen. Solcelleanlæg på taget, ladestandere til elbiler og energibesparende installationer i butikken er bare nogle af de tiltag, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

Der er taget hensyn til klimaet, når dagligvarekæden Aldi moderniserer og bygger nye butikker. Det gælder såvel bygningerne som driften af butikkerne. Bæredygtighed står nemlig højt på agendaen i Aldi, hvor målet er at reducere CO2-aftrykket med 40 % i 2021 sammenlignet med 2015. Vigtige skridt på vejen mod dette mål er blandt andet at investere i køleanlæg med klimaneutrale kølemidler, installation af LED-belysning for at nedsætte energiforbruget og solcelleanlæg på taget.

40 % strøm fra solceller til butikken
Aldi har allerede skiftet til LED-belysning i alle kædens butikker og lagre og dermed skåret 40 % af energiforbruget til belysning. Nu skal solceller på tagene være med til at reducere CO2-udledningen yderligere og forsyne de nye butikker med egenproduceret, grøn strøm.

”I 2020 forpligtede virksomhederne i Aldi Nord gruppen, herunder ALDI Danmark, sig til Science Based Targets Initiative (SBTI). Det betyder, at vi har forpligtet os til at overholde Parisaftalens målsætninger og arbejde målrettet på at reducere vores samlede CO2-udledning. Vi har derfor lagt en ambitiøs klimastrategi og forventer at reducere vores CO2-udledning med 40 % allerede i år i forhold til 2015. En af vejene hertil er, at vi monterer solceller på vores nye butikker. I runde tal kan solcelleanlægget levere ca. 40 % af butikkens årlige strømforbrug og reducere vores CO2-aftryk med 31.000 kg per butik,” siger CSR-chef i Aldi Danmark, Katrine Milman.

Aldi monterer solceller på butikkernes tage, når der moderniseres eller bygges nye butikker. På nuværende tidspunkt er der solceller på taget ved Aldi’s butikker i Give, Ringsted, Vordingborg og Viborg, men ambitionen er, at kædens butikker skal have monteret solceller på taget de steder, hvor det er muligt. På en infoskærm i indgangen til Aldi’s nye butikker kan kunder og medarbejdere følge med i, hvor meget strøm solcellerne på taget producerer.

Overskydende energi til Aldi’s elladestandere
På solrige dage kan solcelleanlægget producere mere strøm, end den enkelte butik forbruger. Men den overskydende strøm går naturligvis ikke til spilde. Solcelleanlægget levere nemlig også strøm til de elbilsladere, som er opsat på Aldi’s parkeringspladser. Her tilbyder Aldi én af Danmarks billigste offentlige ladepriser på kun 2,25 kr. pr. KWh den abonnement eller nogen form for binding. For at tanke strøm downloades blot en app, bilen sættes til opladningog betalingen sker direkte i appen. Derudover har Aldi indgået en aftale, hvor overskudsstrømmen leveres til andre Aldibutikker, så de butikker som endnu ikke har solcelleanlæg også kan anvende grøn energi fra Aldi’s solcelleanlæg.

Der er på nuværende tidspunkt opsat ladestandere ved Aldi’s butikker i Give, Ringsted, Vordingborg, Roskilde og Viborg. Og flere er på vej. Aldi opsætter nemlig løbende ladestandere, når eksisterende butikker moderniseres og udvides og ved alle nye butikker. De næste byer på listen, som får monteret både solcelleanlæg og ladestandere, er Assens, Næstved, Løgstør, Struer, Brande og Farsø.

Fakta om Aldi’s solcelleanlæg:

 • Der er 400 solcellepaneler på taget af hver Aldi-butik
 • På en solskinsdag kan anlægget producere ca. 660 kWh
 • Det giver en samlet produktion per anlæg på ca. 135.000 kWh pr. år. Det er strøm nok til 850.000 km i elbil
 • 40 % af butikkens samlede forbrug dækkes af solcelleenergi. Dervedreduceres CO2-udledningen med 31.000 kg per butik

Fakta om Aldi’s ladestandere til elbiler

 • Én af DK’s billigste offentlige ladepriser på 2,25 kr. pr. KWh
 • Dobbelte ladestandere til samtidig opladning af to elbiler.
 • Ladekapacitet på 22 KW pr. ladepunkt
 • 24 timers service via POWER FUEL
 • Der kan lades uden abonnement via POWER FUELs app. Betaling foretages direkte i appen.

Aldi’s miljøvenlige butikstiltag

 • Nettilsluttede solcelleanlæg på butikkernes tage
 • Anvendelse af naturlige køleneutrale anlæg drevet af CO2. Anlægget bidrager med ca.45 % til butikkens opvarmning
 • LED-belysning i alle butikker og lagre
 • Opsætning af ladere til elbiler på parkeringspladser

Læs mere om Aldi’s klima- og miljøindsats her
 

Mere fra ALDI Danmark

ALDI Danmark

https://www.aldi.dk

 • cr@aldi.dk
 • 88803500
 • Herstedeøstervej 27-29, 2620 Albertslund, Danmark

ALDI Nord er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland.ALDI har en stærk holdning til kvalitet og vi er bevidste omkring vores ansvar i forhold til leverandørkæden og ressourcer. Vi stiller derfor strenge krav til vores leverandører i forhold til dyrevelfærd og produktion af råvarer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere