21.04.2016  |  Menneskerettigheder

Det starter med pigerne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når pigerne i Afrikas største slum får en uddannelse, så er det med til at skabe en positiv udvikling, der rækker langt.

Chancerne er små for at få en uddannelse, når du bor i Afrikas største slum, der ligger i Kenyas hovedstad Nairobi. Især pigerne i slummen kan kigge langt efter en uddannelse, der kan sikre dem et job og en højere løn, når de bliver voksne. Mange familier har ikke råd til at sende børnene i skole, og hvis de har, så er det drengene, der bliver valgt først, mens pigerne må blive hjemme og hjælpe til med praktiske gøremål.

Lad pigerne komme til

Manglende uddannelse er ikke kun skidt for pigerne. Det er også med til at hæmme udviklingen i slummen. En pige fra slummen, der gennemfører en uddannelse vil nemlig:

  • Få en højere løn og bruge 90 procent af indkomsten på familien
  • Have tre gange så lav risiko for at få HIV som piger uden uddannelse
  • Få færre og mere sunde børn

En investering i uddannelse til pigerne er altså en vigtig prioritering, hvis man skal skabe en positiv udvikling i Afrikas største slum.

Nyt dansk koncept skal hjælpe pigerne

Danske NGUVU hjælper enlige mødre i Afrikas største slum med at få et job og en fast indtægt. Samtidig får mødrene økonomisk rådgivning, så de kan sikre mad, rent vand og uddannelse til alle børnene.

”Ved at hjælpe de enlige mødre i dag, kan vi sætte gang i en positiv udvikling, der rækker langt ud i fremtiden. Og det er netop hele ideen bag NGUVU. Vi tror på, at hjælp til selvhjælp er det stærkeste middel til forandring”, fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU.

Første initiativ i rækken er firmajulegaven til danske virksomheder. Gaven består af kaffe og te produceret af kvindelige småbønder i Kenya, mens 30 enlige mødre fra Afrikas største slum laver stofposerne til kaffen og teen samt gaveæsken af bambus og bananfibre. Læs mere om firmagaven, der styrker udsatte kvinder i Kenya på www.nguvu.dk

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere