08.08.2022 | Supply chain
DSV mangler klimaløsninger
Transportbranchen er en af de mest forurenrende brancher på globalt plan, og DSV er blandt de større virksomheder, der endnu ikke har præsteret på konkrete klimaambitioner. Ifølge bæredygtighedschef mangler der grønne løsninger i sektoren.
Ifølge DSV's bæredygtighedschef, Martin Andreasen, mangler der konkrete, grønne løsninger i branchen. Arkivfoto.
Transport- og logisitkvirksomheden DSV vokser i ekspresfart over hele kloden – men det gør den virksomhedens klimamæssige belastning også, med CO2-udledningen, der nærmest er eksploderet de seneste år.
Det skriver Finans på baggrund af en kortlægning af de 30 største virksomheders CO2-udledning fra 2019 til 2021, som avisen selv har foretaget.
Læs også: Topchef: Grøn omstilling i luftfarten kræver investeringer og beslutninger
Kortlægningen viser, at DSV’s udledninger fra driften er vokset 60 procent fra 2019 til 2021 – den største stigning blandt de medvirkende virksomheder og kun matchet af dagligvarekoncernen Salling.
Ifølge bæredygtighedschef hos DSV Martin Andreasen er det ikke nemt at gennemføre en total grøn omstilling af virksomheden, da der mangler klimavenlige former for transport i branchen.
Læs også: Producent går ”all-in” på den grønne omstilling
”Når løsningerne begynder at være der, skal jeg nok begynde at ringe til mine leverandører og sige, at hvis de vil køre for DSV, så er der en rejse, vi skal ud på sammen. Men der skal være realisme bag, og i øjeblikket skubber jeg bare mit problem videre til nogle, der ikke kan opfylde det her”, siger han til Finans.
DSV har en målsætning om at reducere CO2-udledningen fra egen drift med 40 procent i 2030. Og den udledning, der kommer fra virksomhedens leverandører – også kaldet scope 3 – skal reduceres med 30 procent ved samme deadline.
- HCL
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.