10.08.2020  |  Menneskerettigheder

E-sportsfirma kritiseres for aftale med Saudi-Arabien

Den delvist statsejede, danske e-sportsvirksomhed Blast har indgået et partnerskab med byprojektet Neom, som Saudi-Arabien står bag – en aftale, der har vakt uro i flere menneskerettighedsorganisationer.

I sidste uge kunne den danske e-sportsvirksomhed Blast offentliggøre et dugfriskt partnerskab med den saudiarabiske fremtidsby Neom. Det skriver Politiken.

Aftalen er imidlertid ikke blevet taget imod med åbne arme. Det er nemlig det Saudi-Arabiske kongedømme, der er berygtet for brud på menneskerettighederne blandt andet henrettelser, kvindeundertrykkelse og forbud mod homoseksualitet, der står bag Neom .

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder

Politiken har kontaktet Blast for at høre, hvordan partnerskabet stemmer overens med virksomhedens mål om at skabe en ligeværdig platform i e-sport for enhver person, uanset køn, baggrund eller hudfarve. Ledelsen havde ikke noget at tilføje.

Foruden Blast, er kritikken også landet på Vækstfonden, der sammen med to andre investorer har investeret 74,5 millioner kroner i e-sportsvirksomheden i 2018, og derved ejer omkring en tredjedel.

Læs også: Forskning blotlægger diskrimination af kvinder med tørklæde på arbejdsmarkedet

”Som vi kender Vækstfonden, går de meget op i ansvarlighed og FN’s verdensmål. For at leve op til det må de også spørge Blast, hvad man har gjort sig af overvejelser for ikke at blive trukket ind i en fortælling, hvor e-sport bliver brugt til at aflede opmærksomheden fra de dårlige historier i Saudi-Arabien”, siger Trine Christensen, generalsekretær for den danske afdeling af Amnesty International til Politiken.

Dette er Institut for Menneskerettigheder enige i.

”Man bør stille en række betingelser og bruge sin indflydelse i forhold til Saudi-Arabien, hvis man overhovedet skal indgå i et sådant partnerskab. Ellers ser det ikke for godt ud”, siger seniorrådgiver Cathrine Bloch Veiberg til Politiken.

Den amerikanske spilproducenter Riot Games har tidligere samarbejdet med Neom og havde for nylig offentliggjort en ny sponsor-aftale. Den har de dog annulleret efter hård kritik fra gamers og medarbejdere og har med baggrund i oplevelsen meldt ud, at de vil etablere interne strukturer i form af en en etik-komité og et “global deals council”. 

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere