10.08.2020 | Menneskerettigheder
E-sportsfirma kritiseres for aftale med Saudi-Arabien
Den delvist statsejede, danske e-sportsvirksomhed Blast har indgået et partnerskab med byprojektet Neom, som Saudi-Arabien står bag – en aftale, der har vakt uro i flere menneskerettighedsorganisationer.
I sidste uge kunne den danske e-sportsvirksomhed Blast offentliggøre et dugfriskt partnerskab med den saudiarabiske fremtidsby Neom. Det skriver Politiken.
Aftalen er imidlertid ikke blevet taget imod med åbne arme. Det er nemlig det Saudi-Arabiske kongedømme, der er berygtet for brud på menneskerettighederne blandt andet henrettelser, kvindeundertrykkelse og forbud mod homoseksualitet, der står bag Neom .
Læs også: PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder
Politiken har kontaktet Blast for at høre, hvordan partnerskabet stemmer overens med virksomhedens mål om at skabe en ligeværdig platform i e-sport for enhver person, uanset køn, baggrund eller hudfarve. Ledelsen havde ikke noget at tilføje.
Foruden Blast, er kritikken også landet på Vækstfonden, der sammen med to andre investorer har investeret 74,5 millioner kroner i e-sportsvirksomheden i 2018, og derved ejer omkring en tredjedel.
Læs også: Forskning blotlægger diskrimination af kvinder med tørklæde på arbejdsmarkedet
”Som vi kender Vækstfonden, går de meget op i ansvarlighed og FN’s verdensmål. For at leve op til det må de også spørge Blast, hvad man har gjort sig af overvejelser for ikke at blive trukket ind i en fortælling, hvor e-sport bliver brugt til at aflede opmærksomheden fra de dårlige historier i Saudi-Arabien”, siger Trine Christensen, generalsekretær for den danske afdeling af Amnesty International til Politiken.
Dette er Institut for Menneskerettigheder enige i.
”Man bør stille en række betingelser og bruge sin indflydelse i forhold til Saudi-Arabien, hvis man overhovedet skal indgå i et sådant partnerskab. Ellers ser det ikke for godt ud”, siger seniorrådgiver Cathrine Bloch Veiberg til Politiken.
Den amerikanske spilproducenter Riot Games har tidligere samarbejdet med Neom og havde for nylig offentliggjort en ny sponsor-aftale. Den har de dog annulleret efter hård kritik fra gamers og medarbejdere og har med baggrund i oplevelsen meldt ud, at de vil etablere interne strukturer i form af en en etik-komité og et “global deals council”.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)